Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Stage Communicatie Gemeenteraad

Start direct na zomervakantie | 3 maanden of langer

Voor de communicatie van de gemeenteraad van Hilversum zijn we op zoek naar een stagiaire communicatie.

Waar kom je terecht?

De raadscommunicatieadviseur werkt vanuit het team van de griffie. In het team werken 7 mensen, allen in het belang van de gemeenteraad. Er wordt samengewerkt met de ambtelijke afdeling communicatie en met het webteam.

Wat ga je doen?

Je gaat meelopen in dit team dat streeft naar goede ondersteuning van de raad. Je wordt begeleid door de raadscommunicatieadviseur. Er is een communicatieplan, daarin staan de te behalen doelen. Voorbeelden zijn het onderhouden en verbeteren van de raadswebsite, social media inzetten, bijeenkomsten organiseren en een krantenpagina vullen. De cross mediale aanpak moet nog uitgewerkt worden. Meehelpen aan het maken van visueel materiaal is een taak voor de stagiaire. Je gaat schrijven, redigeren, meedenken, interviewen, opnames maken en vernieuwen. Ook help je de raadscommunicatieadviseur met de kindergemeenteraad.

Wie ben je?

We verwachten dat je gemakkelijk schrijft met een kritisch oog op ambtelijke taal. Je legt makkelijk contact, neemt initiatief en kunt met wat steun zelfstandig werken. Je bent steeds op zoek bent naar nieuwe ideeën voor de diverse media. Cross mediaal denken is belangrijk. Flexibiliteit is uiteraard belangrijk en daar krijg je dan vrijheid en goede begeleiding voor terug. Je bent nog bezig aan een journalistieke of communicatieve studie, MBO-niveau 4 of HBO of hebt deze net afgerond en wilt praktijkervaring opdoen. Een eventuele opdracht voor je opleiding kun je in overleg naast de werkzaamheden uitvoeren.

Wanneer?

Onze voorkeur heeft een start direct na de zomervakantie. Duurt jouw stage 3 maanden of langer? Dan zien we je graag!

Wat bieden wij?

De gemeente Hilversum heeft een stagebeleid en werkt met een stagevergoeding van 1/3 deel van het minimum jeugdloon.

Wil je meer weten of ben je geïnteresseerd?

Wil je een stageplek waar je met je vak bezig kunt zijn, kunt leren en waar we jouw inbreng en deskundigheid serieus nemen? Neem dan contact op met Carolien Jansson, raadscommunicatieadviseur via c.jansson@hilversum.nl of (035) 629 25 92 of 06 30 41 77 19.