Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) Ibrahim Hajjar

"De samenwerking met de politie is het afgelopen jaar enorm verbeterd. Hier begint het allemaal mee, op het moment dat dat goed is, kan je je werk ook goed doen"

Ibrahim Hajjar, BOA bij de gemeente Hilversum, is 19 jaar. Naast zijn werk houdt hij van kickboksen, hardlopen en af en toe gamen. We spraken Ibrahim omdat hij de jongste ambtenaar is bij gemeente Hilversum.

Je bent nu iets meer dan een jaar in dienst, hoe heb je dit ervaren?

‘Het was een bizar jaar, toen ik begon bij de gemeente was ik 18 jaar en wist ik nog niks van een politieke organisatie. Dit heb ik echt moeten leren’. Door goede begeleiding vanuit zijn teammanager heeft Ibrahim het afgelopen jaar geleerd dat de politieke belangen erg meespelen. ‘De samenwerking met de politie is het afgelopen jaar enorm verbeterd. Hier begint het allemaal mee, op het moment dat dat goed is, kan je je werk ook goed doen. Als BOA heb je makkelijker contact met de jongeren dan de politie, daarom hebben we elkaar echt nodig in het werk’.

Je gaat langs scholen in het kader van internetveiligheid, hoe ervaar je dat?

‘Voor mijn werk ben ik inderdaad langs scholen gegaan om voorlichting te geven over handhaving. Hierbij werk ik veel samen met de jeugdagent van de politie. We rijden ook met een bus door het centrum zodat scholieren kunnen instappen om een film te kijken over internetveiligheid. We zijn al bezig om het volgende onderwerp vorm te geven, jeugdcriminaliteit.

Hoe ervaar je het contact met de jongeren?

‘Ik heb zelf goed contact met de jongeren. Als ze problemen hebben komen ze zelf naar mij toe en dat is ook wat ik wil. Ze weten dat als ze een bekeuring krijgen het ook gegrond is, maar de volgende dag kan ik weer met ze lachen‘. ‘Soms is het dubbel, je wilt graag een goede band houden met de jongeren, maar je moet ook gewoon je werk blijven doen. Daar zit een dunne lijn tussen die je goed in de gaten moet houden’.

Hoe reageren mensen uit je omgeving erop dat je bij de gemeente werkt?

‘Mijn vrienden respecteren mij en mijn werk. Sommige vinden het wel lastig dat ik als BOA werk, maar dat komt meer omdat de meeste mensen niet vrolijk worden van handhavers in het algemeen’

Hoe ziet je toekomst eruit? Wat wil je nog allemaal gaan doen?

‘Ik zou mijzelf binnen de gemeente Hilversum wel willen ontwikkelen, maar ik weet nog niet hoe. Het uniform gaat in ieder geval nooit uit!’