Intocht Sinterklaas Meent

25 November | 14.00 | Hilversumse Meent

Poster met aankondiging Sinterklaasintocht Hilversumse MeentUit het scheepsjournaal van Sint-Nicolaas, november 2017

Lieve kinderen van de Hilversumse Meent en natuurlijk ook de mama’s en papa’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle buren

Zojuist zijn wij vertrokken uit de haven van Zuid-Spanje om met de stoomboot naar Nederland te varen, waar wij op zaterdag 18 november aankomen in Dokkum. Er zijn op dit moment erg veel hoge golven, maar met mijn beste stuur-Piet aan het roer komt het helemaal goed. Hier op het schip zijn alle voorbereidingen al in volle gang. Genoeg cadeautjes en genoeg inpakpapier, pepernoten in overvloed en natuurlijk Americo, die staat te trappelen om weer aan wal te mogen gaan.

Aankomst in de Meent

Wij verwachten op zaterdag 25 november bij jullie aan te komen in de Hilversumse Meent. Mijn plan is om alvast een aantal pieten vooruit te sturen, die kunnen jullie dan alvast zien bij de pietenmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Kruisdam. Gezellig spelletjes spelen, knutselen, koek versieren en nog veel meer leuke activiteiten om samen met de pieten te beleven.

Komen jullie allemaal weer vanaf 16.45 uur (vertrek om 17.00 uur) met een lampion naar de optocht? Dan kunnen jullie samen met de Pietenband vanaf het centrale plein naast de Kruisdam vertrekken en aan de waterkant alvast liedjes zingen.

Ik verheug mij er al weer erg op: de aankomst bij jullie op het water met allemaal lampionnen en andere lichtjes, dan de wandeling met de Pietenband door de Meent en als afsluiting weer een feestelijk onthaal met zang en muziek in de zaal van wijkcentrum de Kruisdam. Ik hoop jullie allemaal weer te zien!

Sint-Nicolaas

Bron: www.hilversumsemeent.nl