Van uitkering naar werk? We zoeken 30 collega's!

Zit je in de bijstand en klinkt een leuke baan met gezellige collega’s als een droom? Lees dan snel verder. Tomingroep zoekt namelijk nieuwe collega’s voor het leerwerktraject. Yoi en Timothy vonden zo een baan bij Tomingroep. Om anderen te stimuleren ook hun kansen te pakken, doen zij hier hun verhaal.

De 49-jarige Yoi is tegenwoordig meewerkend voorman bij Tomin Schoonmaak. Voor die tijd had hij geen uitzicht op een baan. Dat hij nu elke dag met plezier naar zijn werk gaat, had hij nooitFoto Yoi kunnen dromen. “Twee jaar geleden ging het slecht met me. Na de WW was ik in de bijstand gekomen. Via het Sociaal Plein kwam ik bij een groepsbijeenkomst van het leerwerktraject. Tomingroep zocht mensen met een uitkering die bij hen in de schoonmaak konden komen werken. Dat leek het me eerst helemaal niets, maar uiteindelijk besloot ik er toch voor te gaan.”

Kans gepakt om uit bijstand te komen

Yoi bleek succesvol en werd al snel meewerkend voorman. Inmiddels vangt hij zelf mensen op die via het leerwerktraject bij Tomingroep terechtkomen. Hij neemt ze op in zijn team en luistert naar hun verhaal. Yoi is nog elke dag blij dat hij de kans heeft gepakt om uit de bijstand te komen. Voor mensen die zich in dezelfde situatie bevinden als Yoi destijds, heeft hij een advies. “Meld je aan voor het leerwerktraject. Het brengt structuur in je leven. Daarnaast heb je bij Tomingroep kans om vorderingen te maken. Als ik het kan, kan iedereen het.”

Leuk om in het groen te werken

De 31-jarige Timothy zat bijna twee jaar in de bijstand. Via de gemeente kwam hij bij Tomingroep in de groenvoorziening terecht. Sinds hij weer werkt, is zijn leven positief veranderd. “Als ik nu thuis kom na een dag werken, denk ik: deze dag is goed besteed. Je bent veel buiten, hebt leuke collega’s, aanspraak van andere mensen én het is goed voor je conditie.”
Het beeld dat de medewerkers van de Groenvoorziening alleen maar schoffelen, is volgens Timothy achterhaald. “We werken ook veel met machines. Dat vind ik ontzettend leuk. Vooral wanneer we tijdens Actie Bladslag alle bladeren weghalen. Daar wacht ik het hele jaar op.”Foto Timothy

Wil je ook bij Tomingroep werken?

In het leerwerktraject bij Tomingroep ben je niet alleen maar aan het werk. Je leert ook hoe je het beste kunt solliciteren, hoe je jezelf moet presenteren en nog veel meer. Spreekt dit je aan? Neem dan contact op met Jan Vorstenbosch van het Sociaal Plein. Bel Jan op (035)  629 2700 of mail  naar j.vorstenbosch@hilversum.nl.