Zelfstandig wonen

Huishoudelijke hulp | Begeleiding | Dagbesteding | Woningaanpassing

Contact sociaal pleinKunt u niet meer prettig zelfstandig thuis wonen? Bijvoorbeeld omdat u de trap niet meer opkomt of uw huis niet schoon kunt houden? Of voelt u zich thuis erg eenzaam, niet veilig of heeft u extra zorg nodig? Bespreek het met het Sociaal Plein. Wij kunnen veel hulp organiseren of doorverwijzen naar de juiste instantie.

Geschikte oplossing

Bij het Sociaal Plein kunt u terecht met al uw vragen en problemen op het gebied van zelfstandig thuis wonen. Onze medewerkers gaan met u in gesprek en kijken naar wat u wel en niet meer kunt. Daarna zoeken zij naar een geschikte oplossing. Dat doen zij samen met u, de mensen in uw omgeving en met de organisaties die extra hulp kunnen bieden.

Dat kan extra hulp zijn bij:

  • Dagelijkse zaken: huishoudelijke hulp, hulp bij administratie.
  • Prettig zelfstandig wonen: traplift, aanpassing in de badkamer.  
  • Meedoen: dagactiviteit, Wmo-taxipas.
  • Mantelzorg ontlasten: voorkomen dat het mantelzorger(s) te veel wordt.

Wij hebben contracten gesloten met verschillende zorgaanbieders. Wilt u zorg inkopen via een andere aanbieder? Dan kan dit met een persoonsgebonden budget.

Zorg, verpleging en overige hulp

Beeldmerk Sociaal Plein: Tekening van een groepje mensen

De gemeente kan veel hulp organiseren voor haar inwoners. Maar: niet alles hoort bij de gemeente. Zo gaat de zorgverzekeraar over persoonlijke verzorging en verpleging thuis (wijkverpleging). En de rijksoverheid over langdurig wonen en behandeling in een instelling. Natuurlijk wijst de gemeente u graag de weg, welke zorg er ook nodig is. Neem voor advies en hulp contact op met het Sociaal Plein Hilversum.

Zelf ondersteuning regelen

Naast de gemeente zijn er een nog meer organisaties die u kunnen helpen met zelfstandig blijven wonen. De medewerkers van het Sociaal Plein kennen deze organisaties en helpen u graag op weg. Wij hebben hier alvast een aantal voor u op een rijtje gezet.
Kijk ook hier voor hulp via 'Hilverzorg op Maat'.

Ervaringsverhaal

Lees hier het verhaal van Paul, die na een noodlottig ongeval zijn been kwijtraakte en een aangepaste woning kreeg toegewezen.

Gratis advies bij uw hulpvraag

Zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Dan kunt u terecht bij MEE. Hulp van MEE kost niets. Klik hier voor meer informatie.