Opvoeding en jeugd

Opvoedondersteuning | Jeugdhulp | Zorg voor uw kind | Gratis aanbod

Beeldmerk Sociaal Plein: Tekening van een groepje mensen Heeft u vragen over opvoeden en opgroeien? Vaak kunt u dit bespreken met familie of vrienden, maar soms is er meer nodig. Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin én het Sociaal Plein.

Wanneer gaat u naar Jeugd en Gezin?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin geeft advies, informatie en cursussen over opvoeden en opgroeien. U kunt hier terecht zonder verwijzing van een (huis)arts of het Sociaal Plein. Kijk voor meer informatie op www.cjghilversum.nl. Of neem contact op via cjghilversum@jggv.nl of (035) 629 63 84.

Sociaal Plein: van opvoedondersteuning tot jeugdhulp

Is er meer nodig dan alleen advies? Of maakt u zich echt zorgen om uw kind? Bij het Sociaal Plein kunt u terecht met ál uw vragen over opvoeding, jeugdzorg en jeugdhulp. Wij helpen u graag. Samen werken we aan passende oplossingen. Daarbij gaat het niet alleen om uw kind, maar ook om ondersteuning van uw gezin. Zodat u het na de hulp weer zelf redt.

Hoe werkt het?

  1. Kom langs tijdens het inloopspreekuur of maak een afspraak.
  2. Bespreek uw vragen met een medewerker van het Sociaal Plein. De medewerker kan u alles vertellen over opvoedondersteuning en vormen van jeugdhulp en jeugdzorg. We kijken wat er nodig is voor uw kind én voor uw gezin.  
  3. Samen gaan we werken aan passende oplossingen. Dat doen we met u, met mensen uit uw omgeving en professionele organisaties.
  4. Is er jeugdhulp of jeugdzorg nodig? Dan heeft u een verwijzing nodig. De medewerker van het Sociaal Plein regelt de verwijzing en helpt u bij het regelen van de juiste zorg en ondersteuning.
  5. Deskundige organisaties voeren de hulp uit.
  6. De medewerker van het Sociaal Plein blijft uw aanspreekpunt.

Aanbieders Jeugdhulp

De gemeente heeft contracten afgesloten met zorgaanbieders. De medewerkers van het Sociaal Plein informeren u graag over de verschillende zorgaanbieders.

Extra’s voor ouders met een laag inkomen

Heeft u geen geld om uw kind te laten sporten. Kan het niet meedoen aan activiteiten? Dat kan anders! Vraag naar het Kindpakket van de gemeente Hilversum. En maak gebruik van het gratis aanbod van maatschappelijke organisaties in Hilversum.  

Cursus positief opvoeden voor gescheiden ouders

Bent u gescheiden? Vindt u het moeilijk om samen met de andere ouder te praten over de opvoeding? Heeft uw kind last van de scheiding? Geef u dan op voor de cursus positief opvoeden van het Centrum voor Jeugd en Gezin. In 6 bijeenkomsten leert u hoe u beter kunt communiceren met de andere ouder en hoe u uw kind kunt helpen met de gevolgen van de echtscheiding. Lees hier meer.

Workshop Heppie?!

Kinderen zitten vol emoties en moeten nog leren om hiermee om te gaan. Hoe geef je ze ruimte, maar stel je tegelijkertijd grenzen? Dat leert u in de 3-delige workshop Heppie?!  Lees hier meer.

Meer weten?

Neem contact op voor een afspraak. Dat kan bij het Sociaal Plein of bij u thuis.
Lees ook: ervaringsverhalen inwoners