Algemene informatie over zelfstandig wonen

Huishoudelijke hulp | Begeleiding | Dagbesteding | Woningaanpassing

Contact Sociaal Plein

Komt u de trap niet meer op, of lukt het niet meer om uw huis schoon te houden? Voelt u zich eenzaam, niet veilig of heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Plein. Voor meer informatie kunt u bellen naar (035) 629 27 00 of ons contactformulier invullen. U kunt ook direct een melding maken van uw hulpvraag. Klik hiervoor op de knop ‘Melden’.

Waar kunnen wij u mee helpen?

U kunt bij ons terecht met al uw vragen over zelfstandig wonen. Onze medewerkers gaan met u in gesprek en kijken naar wat u wel en niet meer kunt. Daarna zoeken zij naar een geschikte oplossing. Dat doen zij samen met u, de mensen in uw omgeving en met organisaties die hulp kunnen bieden. Dit kan hulp zijn bij:

  • Dagelijkse zaken, zoals huishoudelijke hulp of hulp bij uw administratie;
  • Zelfstandig wonen. Misschien lukt dat weer met bv. een traplift of een aanpassing van uw badkamer;
  • Beschermd wonen;
  • Dagbesteding;
  • Uw mantelzorger(s) ontlasten.

Wij kunnen deze hulp voor u regelen en hebben contracten met verschillende zorgaanbieders. Regelt u het liever zelf? Dit kan met een persoonsgebonden budget. Vraag uw contactpersoon van het Sociaal Plein naar de mogelijkheden.

Overige hulp

Niet alles hoort bij de gemeente. Zo gaat de zorgverzekeraar over persoonlijke verzorging en wijkverpleging. En de Rijksoverheid over langdurig wonen en behandeling in een instelling (Wet langdurige zorg). Weet u niet waar u moet zijn? Wij wijzen u graag de weg. Neem voor advies contact op met het Sociaal Plein.

Beeldmerk Sociaal Plein: Tekening van een groepje mensen

Ervaringsverhaal

Lees hier het verhaal van Paul, die na een noodlottig ongeval zijn been kwijtraakte en een aangepaste woning kreeg toegewezen.

Gratis advies bij uw hulpvraag

Zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Dan kunt u terecht bij MEE. Hulp van MEE kost niets. Kijk hier voor meer informatie.