Vrijwilligerswerk

In Hilversum zijn veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Denk aan barmedewerker bij een cultureel centrum, coach bij een sportclub, chauffeur voor een dagbesteding, gastheer/vrouw van een museum of aan vrijwillige thuishulpactiviteiten. Zet jouw talent in. Graag iets doen voor een ander? Nieuwe ervaringen opdoen of je sociale netwerk uitbreiden? Ga aan de slag als vrijwilliger!

Vrijwilliger worden

Vrijwilligerscentrale Hilversum bemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in Hilversum en omgeving. Het aanbod is groot en gevarieerd: werken met hoofd of handen, binnen of buiten, alleen of samen, voor vast, flexibel of af en toe. Er zijn wel meer dan 175 openstaande vacatures.

Heeft u een uitkering? Breng dan altijd de uitkeringsinstantie op de hoogte van uw vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld via het toestemmingsformulier van het UWV.

Training voor vrijwilligers

De Vrijwilligerscentrale Hilversum biedt vrijwilligers kosteloos of tegen een kleine vergoeding trainingen en workshops aan. Zoals basistrainingen voor nieuwe vrijwilligers en vervolgtrainingen en verdiepingsbijeenkomsten voor wie al als vrijwilliger aan de slag is.

Hilversumse-vrijwilligers automatisch verzekerd

Direct schadeformulier vrijwilligersverzekering regelen

Als u vrijwilligerswerk doet kunt u gebruik maken van de vrijwilligersverzekering. Deze verzekering dekt schade gemaakt tijdens het vrijwilligerswerk. U hoeft zelf geen klant te zijn bij de verzekeraar. De kosten van deze schade kunt u terugvragen met het schadeformulier vrijwilligersverzekering. Na het invullen van het schadeformulier klikt u op 'verzenden'. Uw e-mailprogramma wordt dan geopend. Als u bijlagen wilt meesturen, kunt u deze bij de e-mail voegen. 

Op zoek naar vrijwilligers?

Met jouw vereniging of stichting wil je het verschil maken. De hulp van vrijwilligers daarbij is onontbeerlijk. Werf gratis vrijwilligers via Vrijwilligerscentrale Hilversum. Daarnaast kun je ook met vragen over vrijwilligersbeleid, een wervingscampagne of vergoedingen terecht bij Vrijwilligerscentrale Hilversum.

Vrijwilligerscentrale Hilversum

Eemnesserweg 109, 1223 GD Hilversum
Email: info@vchilversum.nl
Telefoon: 06-13132987

Inloopuren spreekuren op:
Maandag 10.00 - 13.00 uur
Woensdag: 13.00 - 16.00 uur
Donderdag: 13.00 - 16.00 uur