Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Mantelzorg

Hulp | Mantelzorgwaardering | Zorgtaken tijdelijk overdragen | Parkeervergunning voor mantelzorgers

Mantelzorg is onbetaalde en vaak landurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Van hulp bij douchen en eten tot boodschappen halen, de was doen en de administratie bijhouden. U doet het met liefde, maar dat betekent niet dat het niet zwaar is. Wij kunnen u helpen als het u teveel wordt.

Hulp voor mantelzorgers

Naar schatting zijn er zo'n 8.000 mantelzorgers in Hilversum. Wat zij doen is van onschatbare waarde, maar vaak ook zwaar. Bent u mantelzorger? Dan kunt u bij het Sociaal Plein terecht voor hulp. Bijvoorbeeld als het u teveel wordt. De medewerkers van het Sociaal Plein gaan op zoek naar een geschikte oplossing. Dat doen zij samen met u, de mensen in uw omgeving en organisaties die hulp kunnen bieden. Denk hierbij aan vrijwilligersorganisaties en uw zorgverzekeraar. Lees meer.

Mantelzorgwaardering

Via de gemeente kunt u elk jaar uw mantelzorger een extraatje (mantelzorgwaardering) geven in de vorm van een bedrag van € 150,00. U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen als u in de gemeente Hilversum woont, niet in een instelling verblijft en aan één van de onderstaande voorwaarden voldoet:

 • U ontvangt mantelzorg, waarbij uw mantelzorger:
  • langer dan 3 maanden, en gemiddeld 8 uur per week zorg levert.;
  • zorgtaken levert op het gebied van persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding;
  • niet betaald wordt voor de geleverde mantelzorg en geen vrijwilliger is, die aan u mantelzorg levert vanuit een vrijwilligersorganisatie.

Ofcontact Sociaal Plein

 • U heeft een geldige indicatie voor zorg, die voor een periode van minimaal 1 jaar is afgegeven. Denk hierbij aan een indicatie voor:
  • begeleiding of kortdurend verblijf;
  • ambulante hulpverlening of dagbehandeling (Jeugd);
  • persoonlijke verzorging en/ of verpleging.

Mantelzorgwaardering aanvragen

U kunt de mantelzorgwaardering 2018 niet meer aanvragen. Wij updaten deze pagina zodra u de mantelzorgwaardering 2019 kunt aanvragen. Naar verwachting is dat rond de zomer.

Gratis parkeervergunning voor mantelzorgers

Krijgt u mantelzorg en woont u in een gebied waar betaald parkeren geldt? Dan kunt u een mantelzorgvergunning aanvragen. Met deze vergunning kunnen uw mantelzorgers maximaal 80 uur per kwartaal gratis bij u parkeren. Lees meer.

Bel met de Mantelzorglijn

Heeft u vragen, wilt u advies of heeft u behoefte aan een luisterend oor? Dan kunt u bellen met de Mantelzorglijn van MantelzorgNL. Het telefoonnummer is (030) 760 60 55. De Mantelzorglijn is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 16.00 uur. Buiten openingstijden wordt u doorverbonden met een vrijwilliger van de Luisterlijn.

Gratis advies bij uw hulpvraag

Zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Dan kunt u terecht bij MEE. Hulp van MEE kost niets. Klik hier voor meer informatie.