Zelf ondersteuning regelen

Hulpmiddelen | Boodschappen | Eten

Jongere vrouw met oudere vrouw aan tafel in huis. Foto: istockNaast de gemeente zijn er een nog meer organisaties die u kunnen helpen met zelfstandig blijven wonen. De medewerkers van het Sociaal Plein kennen deze organisaties en helpen u graag op weg. Wij hebben alvast een aantal voor u op een rijtje gezet:

Hulpmiddelen lenen of huren

U kunt hulpmiddelen lenen via Vegro Thuiszorgwinkels. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn een drempelhulp, een douchestoel of een rolstoel. Het eerste halfjaar is gratis. Daarna kunt u de hulpmiddelen huren. Kijk op www.vegro.nl. Sommige hulpmiddelen kunt u aanvragen bij het Sociaal Plein. Bel voor meer informatie naar (035) 629 27 00. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08.30-17.00 uur.

Kleine hulpmiddelen kopen

Denk aan een wandbeugel, een veiligheidsmat of een toiletverhoger. Medipoint en Gamma hebben een ruim aanbod. Kijk op medipoint.nl of gamma.nl (zoek op ‘zorgeloos wonen’).

Meer hulp aan huis

Staat de tuin vol met onkruid? Of moet er een lamp vervangen worden? Ook voor dit soort klusjes kunt u hulp vragen. Bijvoorbeeld bij Versa Welzijn en Amaris. Kijk op versawelzijn.nl en amaris.nl (zoek op ‘services bij u thuis’).

Boodschappen thuis laten bezorgen

Kunt u geen zware boodschappen tillen? Misschien willen de buren wel helpen. U kunt uw boodschappen ook online bestellen en thuis laten bezorgen. Onder andere Albert Heijn, Plus en Jumbo bieden deze service aan in Hilversum. Kijk op ah.nl, plus.nl of jumbo.com.

Eten bestellen

Lukt het niet om te koken? Dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Kijk op apetito.nl of gooisetafel.nl voor meer informatie. Organisaties zoals Versa Welzijn, Hilverzorg en Amaris kunnen u ook helpen om een maaltijdservice te regelen.