Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Zelf ondersteuning regelen

Hulpmiddelen | Huishoudelijke hulp | Boodschappen | Eten |

Jongere vrouw met oudere vrouw aan tafel in huis. Foto: istockNaast de gemeente zijn er een nog meer organisaties die u kunnen helpen met zelfstandig blijven wonen. De medewerkers van het Sociaal Plein kennen deze organisaties en helpen u graag op weg. Wij hebben alvast een aantal voor u op een rijtje gezet:

Hulpmiddelen lenen of huren

U kunt hulpmiddelen lenen via Vegro Thuiszorgwinkels. Voorbeelden van hulpmiddelen zijn een drempelhulp, een douchestoel of een rolstoel. Het eerste halfjaar is gratis. Daarna kunt u de hulpmiddelen huren. Kijk op www.vegro.nl. Sommige hulpmiddelen kunt u aanvragen bij het Sociaal Plein. Bel voor meer informatie naar (035) 629 27 00. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 08.30-17.00 uur.

Kleine hulpmiddelen kopen

Denk aan een wandbeugel, een veiligheidsmat of een toiletverhoger. Medipoint en Gamma hebben een ruim aanbod. Kijk op www.medipoint.nl of www.gamma.nl (zoek op ‘zorgeloos wonen’).

Huishoudelijke hulp

U kunt huishoudelijke hulp regelen via schoonthuis.nl. Een deel van de kosten wordt vergoed door het project Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Hierdoor bespaart u € 10 per uur. Kijk op www.schoonthuis.nl voor meer informatie.

Meer hulp aan huis

Staat de tuin vol met onkruid? Of moet er een lamp vervangen worden? Ook voor dit soort klusjes kunt u hulp vragen. Bijvoorbeeld bij Versa Welzijn, Hilverzorg en Amaris. Kijk op www.versawelzijn.nl, www.hilverzorgopmaat.nl en www.amaris.nl (zoek op ‘services bij u thuis’).

Boodschappen thuis laten bezorgen

Kunt u geen zware boodschappen tillen? Misschien willen de buren wel helpen. U kunt uw boodschappen ook online bestellen en thuis laten bezorgen. Onder andere Albert Heijn, Plus en Jumbo bieden deze service aan in Hilversum. Kijk op www.ah.nl, www.plus.nl of www.jumbo.com.

Eten bestellen

Lukt het niet om te koken? Dan kunt u gebruik maken van een maaltijdservice. Kijk op www.apetito.nl of www.gooisetafel.nl voor meer informatie. Organisaties zoals Versa Welzijn, Hilverzorg en Amaris kunnen u ook helpen om een maaltijdservice te regelen.