Zelfstandig wonen

Wilt u zelfstandig blijven wonen? Maar heeft u hierbij hulp nodig? Bijvoorbeeld omdat u uw huis niet schoon kunt houden? Voelt u zich eenzaam of niet veilig? Heeft u op een andere manier hulp nodig? Neem dan contact op met het Sociaal Plein. Wij helpen u graag. Wij kunnen hulp organiseren vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of doorverwijzen naar de juiste instantie.

Maak direct een Wmo-melding

Dit kunt u doen door ons digitaal contactformulier in te vullen. Of bel op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur naar het Sociaal Plein via het telefoonnummer (035) 629 2700. Onze medewerkers gaan met u in gesprek en kijken naar wat u wel en niet meer kunt. Samen met u, de mensen in uw omgeving en met de organisaties die hulp kunnen bieden, kijken we naar een oplossing die bij u past.

De gemeente regelt niet alle hulp

Zo gaat de zorgverzekeraar over persoonlijke verzorging en wijkverpleging. Heeft u 24 uur per dag toezicht nodig of een behandeling in een instelling? Dan valt u onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Weet u niet waar u moet zijn? Wij wijzen u graag de weg.

Wat kunt u zelf doen om langer zelfstandig te (blijven) wonen?

In Hilversum zijn er verschillende organisaties die u kunnen helpen om zelfstandig te (blijven) wonen. Of om u te ondersteunen, als het zelfstandig (even) niet lukt. Onze medewerkers van het Sociaal Plein kennen deze organisaties. Zij helpen u graag op weg en brengen u in contact met organisaties.

Op de pagina Regel zelf hulp hebben we alvast een aantal organisaties voor u op een rijtje gezet.

Vrijwillige Thuishulp Hilversum

Het netwerk Vrijwillige Thuishulp Hilversum is een samenwerking van organisaties in Hilversum die vrijwilligershulp aan huis bieden. Er is regelmatig met elkaar contact waardoor de organisaties goed op de hoogte zijn van elkaars activiteiten en bewoners naar elkaar weten door te verwijzen. Het netwerk heeft een folder waar de organisaties zich in presenteren. U kunt de folder downloaden op de website van Versa Welzijn.

Gratis advies bij uw hulpvraag

Zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Dan kunt u terecht bij MEE. Hulp van MEE kost niets. Kijk hier voor meer informatie over een onafhankelijk advies.