Bijstand voor zelfstandigen

Wilt u een bedrijf starten vanuit werkloosheid of bent u een ondernemer in zwaar weer? Dan kunt u in aanmerking komen voor financiële hulp.

Voor wie

  • startende ondernemer
  • ondernemer in tijdelijke financiële problemen
  • ondernemer die moet stoppen

Hulp voor (zelfstandige) ondernemers

Bedrijven in regio Gooi en Vechtstreek worden momenteel, net als elders, zwaar geraakt door de maatregelen die worden genomen ter bestrijding van het coronavirus. De signalen die we uit verschillende sectoren ontvangen en de mogelijke gevolgen voor bedrijven en werknemers zijn ongekend. We leven met u mee en zetten er als overheid samen met u de schouders onder om hier weer bovenop te komen. Wij vragen u wel om begrip, in verband met de drukte, het kan even kan duren voordat wij contact met u opnemen. Meer informatie over hulp voor ondernemers.

Aanvraag tijdelijke ondersteuning

Eén van de maatregelen betreft een inkomensondersteuning voor drie maanden via de BBZ (bijstandverlening zelfstandigen) die niet terugbetaald hoeft te worden. U kunt de aanvraag hiervoor online (met uw DigiD) indienen. Wij doen ons best de aanvragen zo spoedig mogelijk af te handelen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Bureau Zelfstandigen, te bereiken via 14 035, contactformulier Zelfstandigen of zelfstandigenloket@hilversum.nl. Of op de website van de rijksoverheid.