Jeugdhulp

De gemeente is verantwoordelijk voor vrijwel alle jeugdhulp, opvoedhulp en jeugdbescherming. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de geestelijke gezondheidszorg en de zorg voor kinderen met een verstandelijke beperking. Jeugdhulp is er voor jongeren tot 18 jaar.

Beeldmerk Sociaal Plein: Tekening van een groepje mensen Hoe werkt het?

Verwijst u een inwoner naar het Sociaal Plein voor jeugdhulp? Dan volgt een intakegesprek met een jeugdconsulent; een ervaren professional die goed kan inschatten welke vorm jeugdhulp nodig is en of de veiligheid van het kind is gewaarborgd. Als jeugdhulp nodig is, zoeken we naar een passende oplossing. Dat doen we samen met de inwoner, de mensen uit het netwerk en met de organisaties die de jeugdzorg en jeugdhulp kunnen bieden. Vaak werken we ook intensief samen met onderwijs en huisartsen.

Het Sociaal Plein regelt vervolgens de verwijzing voor de jeugdhulp, deskundige organisaties voeren de hulp uit. Het gaat daarbij niet alleen om de ondersteuning van het kind, maar ook van het gezin. Zodat de inwoner na de hulp zichzelf weer verder redt. 

Aanbieders jeugdhulp

Alle aanbieders van Jeugdhulp waarmee de gemeente Hilversum een contract heeft, vindt u op KiesZO van regio Gooi en Vechtstreek. Deze aanbieders leveren zorg in natura. U kunt de mogelijkheden bespreken met de jeugdconsulenten van het Sociaal Plein.