Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Heeft u geen geld voor eten?

Misschien kunt u bij de Voedselbank een voedselpakket krijgen. De voedselpakketten zijn bedoeld als noodhulp voor mensen die tijdelijk niet kunnen rondkomen. Na een intakegesprek bepaalt de Voedselbank of u hulp nodig heeft.

winkelkarretje met boodschappenKomt u in aanmerking? Dan kunt u drie maanden lang elke week een voedselpakket ophalen. Goed om te weten: de Voedselbank kijkt niet naar uw bezittingen.

Kunt u terecht bij de Voedselbank?

Dat is afhankelijk van uw inkomsten, uw vaste lasten en de grootte van uw huishouden. Wat blijft er over als u uw vaste lasten van uw inkomsten aftrekt? En met hoeveel personen bent u thuis? Als u alleen woont, dan kunt u bij de Voedselbank terecht als u minder dan € 225 per maand overhoudt. Per persoon extra mag u € 90 bij dit bedrag optellen:

  • 1 persoon – maximaal € 225 per maand
  • 2 personen – maximaal € 315 per maand
  • 3 personen – maximaal € 405 per maand
  • 4 personen – maximaal € 495 per maand

Vraag uw hulpverlener om een verwijzing

Heeft u al contact met een hulpverlener? Dan kan hij of zij u doorverwijzen naar de Voedselbank. Denk hierbij aan schuldhulpverleners, bewindvoerders of uw contactpersoon van het Sociaal Plein. Maar ook hulpverleners van bijvoorbeeld Stichting MEE, de GGZ, Leger des Heils, Humanitas of Vluchtelingenwerk.

Heeft u nog geen contact met een hulpverlener?

Dan kunt u een gesprek aanvragen bij de Voedselbank door te mailen naar intake@voedselbankgooi.nl. U kunt ook bellen naar (035) 533 88 36. De Voedselbank is op dinsdag en woensdag van 10.00-13.00 uur bereikbaar. Op donderdag kunt u bellen tussen 10.00-15.30 uur.

U bent altijd welkom bij het inloopspreekuur

Het inloopspreekuur is elke maandag van 13.00-15.00 uur. Vergeet niet uw bankafschriften van de afgelopen 3 maanden mee te nemen. De Voedselbank bekijkt uw inkomen, vaste lasten en schulden, zodat zij kunnen beoordelen of u in aanmerking komt voor voedselpakketten. Het adres van de Voedselbank is Oosterengweg 44, Hilversum.

Kijk voor meer informatie op www.voedselbankgooi.nl.