Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Heeft u de mantelzorgwaardering al aangevraagd?

€ 150,- | Aanvraag | Uitbetaling

Vrouw met oudere vrouw in gesprekDe gemeente Hilversum waardeert het belangrijke werk van mantelzorgers in onze stad. Daarom geven wij een geldbedrag van € 150,- aan mantelzorgers, die daarvoor in aanmerking komen. Dit noemen we de mantelzorgwaardering. Ontvangt u hulp van uw kind, partner, familielid, vriend(in) of buur? Vraag de mantelzorgwaardering dan voor hem of haar aan.

Hoe werkt het

Woont u zelfstandig in de gemeente Hilversum? En heeft u langer dan 371 dagen een zorgindicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg, een zorgverzekeraar of de gemeente Hilversum? Dan kunt u de mantelzorgwaardering 2018 aanvragen voor uw mantelzorger.

Heeft u geen zorgindicatie, maar ontvangt u wel mantelzorg

Dan kan uw mantelzorger de mantelzorgwaardering krijgen als:
•    Hij of zij langer dan 3 maanden zorg levert voor gemiddeld 8 uur per week;
•    Hij of zij zorgtaken levert op het gebied van persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding;
•    Hij of zij hiervoor niet betaald wordt en geen vrijwilliger is die is aangesloten bij een vrijwilligersorganisatie.

Twijfelt u of uw mantelzorger voldoet aan de voorwaarden? Neemt u dan contact met ons op door te bellen naar (035) 629 27 00. Als u meerdere mantelzorgers heeft die aan de voorwaarden voldoen, dan kunt u voor iedere mantelzorger los een aanvraag indienen.

Vraag online de mantelzorgwaardering aan

Klik hier om de mantelzorgwaarding online aan te vragen

Aanvraagformulier per post

Het digitaal aanvragen van de mantelzorgwaardering zorgt voor een snellere afhandeling. Wilt u het aanvraagformulier liever handmatig invullen? Bel (035) 629 27 00 en vraag naar het aanvraagformulier mantelzorgwaardering 2018. Wij sturen deze per post naar u toe.

Vóór 31 december

Let op! Vraag vóór 31 december 2018 de mantelzorgwaardering aan.

Uitbetaling

Zodra uw aanvraagformulier bij ons binnen is beoordelen wij of uw mantelzorger voor de mantelzorgwaardering 2018 in aanmerking komt. Het geldbedrag van € 150,- wordt na ongeveer 2 maanden uitbetaald. Als wij meer informatie van u of uw mantelzorger nodig hebben, dan nemen we contact met u op.