Nieuws Sociaal Plein

Nieuws en persberichten

 • Het Sociaal Plein is weer open!

  04 maart 2022

  Vanaf maandag 7 maart bent u elke werkdag welkom tussen 9.00 uur en 13.00 uur.

 • Toeslagenaffaire Belastingdienst

  De Belastingdienst is nog bezig met het terugbetalen aan de slachtoffers van de toeslagenaffaire kinderopvang. Zijn er bij u problemen ontstaan door de toeslagenaffaire?

 • Vroegsignalering

  28 september 2021

  Vroegsignalering betekent dat in een vroeg stadium betalingsachterstanden van huishoudens worden gemeld bij de gemeente. Alle energieleveranciers, zorgverzekeraars, waterbedrijven en woningcorporaties in Nederland doen hieraan mee. De gemeente krijgt de meldingen binnen en ziet dus bij welke huishoudens rekeningen voor de vaste lasten niet betaald worden. Dit is een signaal dat er bij die gezinnen mogelijk problemen spelen waar de gemeente bij kan helpen. Hoe eerder het probleem wordt aangepakt, hoe sneller het weer kan worden opgelost! Dat bespaart mensen met geldzorgen een hoop stress.

 • Hulp voor mantelzorgers

  19 april 2021

  Zorgt u langdurig en onbetaald voor een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Dan bent u mantelzorger. Ook al doet u het met liefde, de zorg kan op den duur heel zwaar worden. Versa Welzijn helpt het werk van mantelzorgers in de regio Gooi en Vechtstreek te verlichten.