Opvoeding en jeugd

Heeft u vragen over opvoeden en opgroeien? Vaak kunt u dit bespreken met familie of vrienden, maar soms is er meer nodig. Dan kunt u terecht bij Jeugd en Gezin Gooi en Vechtstreek én het Sociaal Plein.

Beeldmerk Sociaal Plein: Tekening van een groepje mensen Wanneer gaat u naar Jeugd en Gezin?

Jeugd en Gezin geeft advies, informatie en cursussen over opvoeden en opgroeien. U kunt hier terecht zonder verwijzing van een (huis)arts of het Sociaal Plein. Kijk voor meer informatie op www.jggv.nl. Of neem contact op via info@jggv.nl of (035) 692 6350.

Sociaal Plein: van opvoedondersteuning tot jeugdhulp

Is er meer nodig dan alleen advies? Of maakt u zich echt zorgen om uw kind? Bij het Sociaal Plein kunt u terecht met ál uw vragen over opvoeding, jeugdzorg en jeugdhulp. Wij helpen u graag. Samen werken we aan passende oplossingen. Daarbij gaat het niet alleen om uw kind, maar ook om ondersteuning van uw gezin. Zodat u het na de hulp weer zelf redt.

Hoe werkt het?

  1. Kom langs tijdens het inloopspreekuur of maak een afspraak.
  2. Bespreek uw vragen met een medewerker van het Sociaal Plein. De medewerker kan u alles vertellen over opvoedondersteuning en vormen van jeugdhulp en jeugdzorg. We kijken wat er nodig is voor uw kind én voor uw gezin.  
  3. Samen gaan we werken aan passende oplossingen. Dat doen we met u, met mensen uit uw omgeving en professionele organisaties.
  4. Is er jeugdhulp of jeugdzorg nodig? Dan heeft u een verwijzing nodig. De medewerker van het Sociaal Plein regelt de verwijzing en helpt u bij het regelen van de juiste zorg en ondersteuning.
  5. Deskundige organisaties voeren de hulp uit.
  6. De medewerker van het Sociaal Plein blijft uw aanspreekpunt.

Aanbieders Jeugdhulp

De gemeente heeft contracten afgesloten met zorgaanbieders. De medewerkers van het Sociaal Plein informeren u graag over de verschillende zorgaanbieders.

Meer weten?

Neem contact op voor een afspraak. Dat kan bij het Sociaal Plein of bij u thuis.
Lees ook: ervaringsverhalen inwoners

Gratis advies bij uw hulpvraag

Zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Dan kunt u terecht bij MEE. Hulp van MEE kost niets. Kijk hier voor meer informatie.