Schuldhulpverlening

Maakt u zich weleens zorgen over uw geld? Lukt het niet om rekeningen op tijd te betalen? Of heeft u weleens te maken met een incassobureau? Wacht niet langer en neem contact op met het Sociaal Plein. Wij helpen u graag op weg met gratis tips of begeleiding.

 

Contact Sociaal Plein

Maak een afspraak met ons

Dat kan op 3 manieren:

  1. Bel ons via telefoonnummer (035) 629 21 50. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur.
  2. Vul het contactformulier in.
  3. Mail ons via schuldhulpverlening@hilversum.nl.

Tijdens onze afspraak horen wij graag meer over uw persoonlijke situatie. We kijken samen naar uw persoonlijke situatie en zoeken daar de meest passende vorm van hulp bij. Die hulp kan heel licht zijn, zoals tips en advies, tot aan het aanpakken van grote problemen, zoals de dreiging om uw huis kwijt te raken. Hieronder vindt u voorbeelden van de hulp die wij bieden. Soms verwijzen wij u ook door een andere organisatie waar wij mee samenwerken. Wij helpen u graag!

Wat voor soort hulp bieden wij?

Informatie en advies

Voor alle vragen over geld en geldzorgen kunt u voor gratis advies terecht bij de gemeente.

Hulp bij betalingsregeling

Als uw schuld nog klein is, kan deze vaak worden opgelost door afspraken te maken over de betaling (betalingsregeling) met het bedrijf waar u een schuld heeft (schudeiser). Wij kunnen u hierin adviseren en helpen bij het contact met de schuldeiser. U spreekt dan een bedrag af dat u per maand betaalt, zodat u uw schuld terugbetaalt. Wij kijken samen welk bedrag u per maand kunt missen. Als u de hele schuld heeft betaald, bent u van de schuld af.

Schuldhulpverlening

Als u een grote(re) schuld heeft, gaan we het schuldhulpverleningstraject in. We kijken samen met u welke schulden u heeft en zorgen dat uw inkomsten en uitgaven in balans komen. Een schuldhulpverleningstraject is niet altijd makkelijk. Wij zijn ervoor om u daarin te begeleiden en te adviseren. Houdt u vol? Dan heeft u aan het eind van het traject uw geldzaken weer op orde en onder controle!

Neem iemand mee naar het gratis adviesgesprek

Wij helpen u graag en zoeken naar de best passende oplossing. Vindt u het lastig om in uw eentje hulp te vragen bij de gemeente? U mag altijd een vriend of familielid meenemen naar de gesprekken.