Schuldhulpverlening

Betaalt u vaak uw rekeningen te laat? Kunt u een lening niet meer afbetalen? Of heeft u wel eens te maken met een incassobureau? Wacht niet te lang en neem contact op met het Sociaal Plein.

Wij helpen u graag

Contact Sociaal Plein

We zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op (035) 629 21 50. Om een afspraak te maken kunt u ook het contactformulier invullen of ons mailen via schulddienstverlening@hilversum.nl. Tijdens onze afspraak horen wij graag meer over uw persoonlijke situatie. Daarna gaan we samen op zoek naar de beste oplossing. Misschien heeft u recht op toeslagen of kunt u een betalingsregeling krijgen. Onze medewerkers kunnen u advies geven of doorverwijzen naar hulpverleners.

Grote(re) schuld

Als u een grote(re) schuld heeft, gaan we het schuldhulpverleningstraject in. We kijken dan samen met u hoe u met uw geld omgaat en welke vorm van hulpverlening daar bij past. Schuldhulpverlening is een lastig traject waarbij u stevig in uw schoenen moet staan. Wij zijn ervoor om u daarin te begeleiden en te adviseren. Als u doorzet dan heeft u aan het eind van het traject uw geldzaken weer onder controle. Neem voor advies en hulp contact op met het Sociaal Plein.

Project Vroeg Eropaf

Wij werken samen met de drie grote woningcorporaties. Samen kijken we welke huishoudens mogelijk hulp nodig hebben, omdat zij een huurachterstand hebben. Bij die inwoners gaan wij vanaf 1 maart op bezoek. Want wij helpen hen graag voordat hun schulden oplopen. Lees meer over het project Vroeg Eropaf.

Gratis advies bij uw hulpvraag

Zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Dan kunt u terecht bij MEE. Hulp van MEE kost niets. Kijk hier voor meer informatie.