Beter rondkomen

Wilt u beter rondkomen? Meer grip op uw geld krijgen en schulden voorkomen? Lees dan deze tips.

U kunt ook met uw vragen langskomen op ons inloopspreekuur. Wij helpen u graag. 

 1. Startpunt Geldzaken
  Als Hilversummer kunt u gebruik maken van Startpunt Geldzaken. Een online budgethulp, waarmee u anoniem een geldplan kunt maken. U krijgt zicht op uw inkomsten en uitgaven en ontvangt tips. Zo haalt u meer uit uw geld. Ga direct naar https://www.startpuntgeldzaken.nl/hilversum (zonder www ervoor).
   
 2. Rekentool: bereken uw recht
  Bereken op www.berekenuwrecht.nl of u recht heeft op financiële hulp. Denk aan huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, bijzondere bijstand of heffingskorting.  
   
 3. Minimaregelingen
  De gemeente Hilversum kent veel regelingen voor mensen met een laag inkomen. Haal de brochure op het Sociaal Plein of kijk op www.hilversum.nl/minima
   
 4. Gratis Budgetcursus
  Geen geld voor verjaardagscadeaus? Is voor het einde van de maand uw geld al op? Leer in drie bijeenkomsten van 2 uur goed budgetteren. Stuur een mail naar hilversum@westerbeekbv.nl. U krijgt een uitnodiging met startdata.
   
 5. Heldere uitleg over schuldhulp
  Kijk op www.nvvk.eu, de website van de vereniging voor schuldhulpverlening. Hier staan antwoorden op veelgestelde vragen.
   
 6. Bereken uw beslagvrije voet
  Gaat een deurwaarder beslag leggen op uw loon of uitkering? Ga dan naar www.uwbeslagvrijevoet.nl en bereken uw beslagvrije voet. Dat is het deel van uw inkomen dat u mag houden om van te leven. 
   
 7. Hulp bij thuisadministratie
  Heeft u stapels papier of ongeopende enveloppen? Of geen zicht meer op uw inkomsten en uitgaven? Bel Humanitas op 035 – 628 60 93 voor gratis hulp bij uw thuisadministratie.
   
 8. Schuldhulpmaatje
  Deze vrijwilligersorganisatie helpt mensen met (dreigende) financiële problemen. Kijk op www.uitdeschulden.nu. Een maatje kan u bijstaan in moeilijke tijden.
   
 9. Niet doen: schuldhulp via Google  
  Zoek via Google op ‘schuldhulp’ en ‘Hilversum’ en u vindt een groot aanbod. Maar deze hulp is vaak niet gratis. Ons advies: klop eerst aan bij het Sociaal Plein. U krijgt gratis, eerlijk en vrijblijvend advies over schuldhulp. Ook uw privacy is gewaarborgd. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

 

Gratis advies bij uw hulpvraag

Zoekt u iemand die met u meedenkt en onafhankelijk advies geeft? Dan kunt u terecht bij MEE. Hulp van MEE kost niets. Kijk hier voor meer informatie.