Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Ervaringsverhaal jeugdhulp

‘Eindelijk kan mijn dochter weer naar school’Beeldmerk Sociaal Plein: Getekend groepje mensen

‘’Mijn dochter ging al een tijd niet meer naar school, toen haar situatie acuut werd. Gelukkig kwamen we op tijd in contact met het Sociaal Plein. In een paar weken tijd werd ondersteuning geregeld. Daar ben ik erg dankbaar voor.” Annelies* vertelt openhartig over de zoektocht die zij aflegde, voordat haar dochter Denise de juiste behandeling kon starten. Denise kampt met faalangst en heeft moeite in de sociale omgang. Autisme, zo naar het nu blijkt.

Lange zoektocht

Een aantal jaar geleden werd het gezin geconfronteerd met de eetstoornis van hun dochter. Na een flinke strijd leken de problemen uit de lucht. Tot halverwege vorig jaar. Denise wilde niet meer naar school en in groepen ging het niet goed. “Terwijl ze bijzonder intelligent is. Maar het sociale aspect liep hoog op. De huisarts wist het ook niet goed. Na een zoektocht kwamen we terecht bij een tweedelijns zorgaanbieder. Doordat de behandeling daar niet toereikend was, zochten we naar aanvullende begeleiding. Zo kwamen we terecht bij het Sociaal Plein.”

Binnen drie weken geregeld

Inmiddels was de situatie zo ernstig, dat Denise maandenlang niet naar school ging. Annelies nam contact op met het Sociaal Plein. Ze werd teruggebeld door Lenny, consulent Jeugd bij het Sociaal Plein. Lenny stuurde een lijst met mogelijke behandelplekken en maakte een afspraak voor een huisbezoek. Na een lang gesprek met zowel ouders als dochter stelde Lenny voor een behandeling te starten voor het autisme van Denise bij een eerstelijns zorgaanbieder. Annelies ging daar praten: “Er was direct een klik. Wij wilden heel graag dat Denise al in de zomervakantie zou beginnen, zodat zij met meer vertrouwen het nieuwe schooljaar in kon. Lenny heeft ervoor gezorgd dat alle papieren op tijd klaar en goedgekeurd waren.” Annelies is dan ook erg positief over de aanpak van Lenny: “Ze zat na een paar dagen al bij ons thuis en maakte zich hard voor ons. Ze houdt zich aan de afspraken en we worden echt serieus genomen. Er is niet alleen aandacht voor Denise, maar ook voor ons als ouders.”

De behandeling van Denise is een aantal weken aan de gang en school is weer begonnen. Hoewel Denise zelf niet veel zin in school heeft, heeft Annelies er vertrouwen in: “Al na de eerste week van begeleiding zagen we dingen veranderen. We hebben dus goede hoop.”

* De namen in het artikel zijn om privacy redenen veranderd.

Ook hulp nodig voor uw kind?

Kijk op onze pagina Hulp voor uw kind of neem direct contact op met het Sociaal Plein via (035) 629 27 00