Hulp bij meerdere problemen

Wat uw vraag ook is, het Sociaal Plein is er voor alle inwoners van Hilversum. U kunt bij ons terecht met élke hulpvraag op het gebied van werk, inkomen, (jeugd)zorg en ondersteuning. Of het nu gaat om werk vinden, zelfstandig wonen, grip op uw financiën krijgen, uw kinderen kansen bieden of uw inkomen verbeteren. Heeft u meerdere problemen? Ook dan kunnen wij u helpen.

Hoe werkt het?

Stap 1: Neem contact op

Bel (035) 629 27 00 of stel uw vraag via het contactformulier. U kunt ook langskomen op het inloopspreekuur. Hier kunt u zonder afspraak terecht. Kijk voor de openingstijden op de website.

Stap 2: Gesprek met een medewerker

Een medewerker van het Sociaal Plein gaat telefonisch of persoonlijk met u in gesprek om te horen waar u precies mee zit. Het gesprek vindt in principe bij u thuis plaats. Vindt u dit lastig, dan kunt u een afspraak maken op het Sociaal Plein.

Tijdens het gesprek kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen. Van uw woonsituatie tot uw contact met andere mensen en van uw financiële situatie tot uw gezondheid.

Stap 3: Samen werken aan oplossingen

Door het gesprek kunnen wij samen met u de ondersteuning regelen die het beste bij uw situatie past. Onze medewerkers zijn dus geen hulpverleners, maar helpen u om passende ondersteuning te regelen. Van sollicitatietraining tot traplift en hulp bij financiële problemen.

Regisseur bij meerdere problemen

Soms is de oplossing eenvoudig. Dan helpen wij u om dit zelf of samen met uw naasten te regelen. Of we wijzen u de weg naar een organisatie die u hierbij kan helpen. Maar wat als u heel veel problemen heeft? Bijvoorbeeld geen inkomen, een dreigende huisuitzetting en geen uitzicht op een oplossing? Dan krijgt u een gesprek met een regisseur. De regisseur helpt u om weer grip te krijgen op de situatie met een aanpak én ondersteuning. Samen maakt u een plan om uw situatie te verbeteren.