Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Parkeervergunning verlengen voor 1 januari 2019

Parkeervergunning | Ontheffing voetgangersgebied | Vanaf 4 december | Voor 1 januari

U kunt vanaf 4 december uw vergunning of ontheffing voor het voetgangersgebied voor 2019 verlengen. Heeft u een parkeervergunning of een ontheffing voor het voetgangersgebied? Verleng deze voor 1 januari 2019. Uw vergunning of ontheffing vervalt als u hem niet tijdig verlengt.

U ontvangt een e-mail

Vooraf controleren wij of u nog aan de voorwaarden voldoet. Voldoet u aan de voorwaarden, dan ontvangt u een e-mail van ons. Vanaf maandag 3 december worden de e-mails verstuurd. De e-mail is afkomstig van no-reply@eloketten.nl.  In deze mail staat dat uw parkeervergunning of ontheffing in het Digitaal Parkeerloket ‘klaar staat’ om te verlengen.

Hoe verleng ik mijn parkeervergunning of ontheffing?

U verlengt de vergunning of ontheffing door in te loggen bij het Digitaal parkeerloket. Bewoners kunnen inloggen via DigiD. Ondernemers kunnen inloggen via eHerkenning. In het parkeerloket staat de verlenging voor u klaar. Doorloop de stappen en controleer uw gegevens. Tot slot kunt u afrekenen via iDeal.

Digitaal parkeerrecht

Als de aanvraag en betaling tijdig – voor 1 januari 2019 - is afgerond, kunt u met de auto in het vergunninggebied waarvoor de vergunning geldt parkeren. U ontvangt het besluit direct per mail. U ontvangt geen papieren vergunningvignet.

Voorkom een boete

Zorg er voor dat u de nieuwe vergunning of ontheffing tijdig – voor 1 januari 2019 – betaalt en verlengt. Zonder betaling verliest u het parkeerrecht en loopt u risico op een boete.

Meerdere kentekens

Heeft u een vergunning op meerdere kentekens? Dan moet u elk jaar één van kentekens activeren. Doet u dit niet, dan is de vergunning niet geactiveerd en loopt u risico op een boete

Geen e-mail gehad?

Er kunnen drie redenen zijn dat u geen e-mail heeft gehad:

  1. Het kan zijn dat de mail in uw spamfilter terecht is gekomen. Kijk daar dus ook.
  2. Mogelijk hebben wij niet het juiste e-mail adres. U kunt inloggen in het digitale parkeerloket om te controleren of u uw parkeervergunning of ontheffing klaar staat. Als deze klaar staat, kunt u hem direct verlengen.
  3. U voldoet niet meer aan de voorwaarden voor het verlengen van de vergunning. U ontvangt dan een apart bericht van ons.

Geef uw e-mail adres aan ons door

Vanaf volgend jaar communiceren wij over de verlenging van uw vergunning uitsluitend per e-mail. Daarom hebben wij van u een e-mailadres nodig. In het digitale parkeerloket kunt u controleren of wij het (juiste) e-mailadres hebben. Ontbreekt het of hebben wij niet het juiste e-mailadres?  Bij uw contactgegevens in het digitale parkeerloket kunt u uw e-mailadres zelf wijzigen of doorgeven.

Het formulier om uw e-mailadres door te geven vindt u hier.

Heeft u geen e-mailadres?

Dit jaar kunt u uw parkeervergunning of ontheffing ook nog verlengen bij de balie op het Stadskantoor. Hiervoor moet u een afspraak maken via onze website.

Heeft u geen eHerkenning?

Op de www.eherkenning.nl kunt u informatie vinden over het aanvragen van een eHerkenning. Houd er rekening mee dat het tot 5 werkdagen kan duren voordat u de eHerkenning ontvangt.

Wijziging tarieven

In 2019 wijzigen de tarieven voor de parkeervergunningen. Jaarlijks stelt de gemeenteraad de tarieven van de vergunningen vast. De tarieven voor 2019 zijn in november vastgesteld. De grootste wijziging is dat de tarieven voor de eerste bewonersvergunning in prijs gehalveerd zijn. De nieuwe tarieven vindt u hier:

Wat controleren wij?

Vooraf controleren wij of u nog aan de voorwaarden voor de parkeervergunning of ontheffing voldoet. De voorwaarden waar u als vergunninghouder aan moet voldoen, leest u in de Parkeerverordening en de Nadere regels parkeervergunning. De voorwaarden van de ontheffingen voor het voetgangersgebied, leest u hier.

Aanpassen of stoppen digitale parkeervergunning

Verhuist u, heeft u een andere auto of heeft u de vergunning of ontheffing niet meer nodig? U bent als vergunninghouder zelf verantwoordelijk voor het stopzetten of wijzigen van de vergunning of ontheffing. Dit doet u gemakkelijk zelf via het Digitaal Parkeerloket.

Heeft u nog vragen?

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met de afdeling Publiekszaken, telefoonnummer 14035 (bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur). Ook kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor.