Verlenging parkeervergunning 2021

Hoe u de parkeervergunning verlengt voor 2021.

Verlengen kan vanaf donderdag 3 december

Verleng uw vergunning of inrijontheffing voor 1 januari 2021. Uw vergunning of inrijontheffing vervalt als u hem niet op tijd verlengt.

U ontvangt een e-mail

Op woensdagavond 2 december ontvangt u een e-mail over het verlengen van uw vergunning. U kunt uw vergunning of ontheffing voor het voetgangersgebied verlengen nadat u deze e-mail heeft gehad. Vanaf 3 december kan iedereen zijn vergunning verlengen.

Vooraf controleren wij of u nog aan de voorwaarden voldoet. Voldoet u aan de voorwaarden, dan ontvangt u een e-mail van ons. Vanaf donderdag 3 december worden de e-mails verstuurd. De e-mail is afkomstig van no-reply@eloketten.nl.  In deze mail staat dat uw parkeervergunning of ontheffing in het Digitaal Parkeerloket ‘klaar staat’ om te verlengen.

Parkeervergunning of ontheffing verlengen

U verlengt de vergunning of ontheffing door in te loggen bij het Digitaal parkeerloket. Met DigiD (bewoner) of eHerkenning (ondernemer). In het parkeerloket staat de verlenging voor u klaar. Doorloop de stappen en controleer uw gegevens. U betaalt direct via iDeal.

Digitaal parkeerrecht

Als de aanvraag en betaling voor 1 januari 2021 - is gedaan, dan is uw vergunning of ontheffing te gebruiken in 2021. U ontvangt het besluit direct per mail. U krijgt geen papieren vergunning.

Voorkom een boete

Zorg er voor dat u de nieuwe vergunning of ontheffing tijdig – voor 1 januari 2021 – verlengt en betaalt. Zonder betaling verliest u het parkeerrecht en loopt u risico op een boete.

Activeer kenteken bij vergunning of ontheffing op meerdere kentekens.

Heeft u een vergunning op meerdere kentekens? Dan moet u elk jaar 1 van kentekens activeren. Doet u dit niet, dan is de vergunning niet geactiveerd en loopt u risico op een boete

Geen e-mail gehad

Er kunnen 3 redenen zijn waarom u geen e-mail heeft gehad:

1.       De mail zit in uw spamfilter of in het mapje ongewenste mail. Kijk daar dus ook.

2.       Wij hebben niet het juiste e-mail adres. Log in in het digitale parkeerloket om te controleren of u uw parkeervergunning of ontheffing klaar staat. Als deze klaar staat, kunt u hem direct verlengen.

3.       U voldoet niet meer aan de voorwaarden voor het verlengen van de vergunning. U ontvangt dan een apart bericht van ons.

Geef uw e-mail adres aan ons door

In het digitale parkeerloket kunt u controleren of wij het (juiste) e-mailadres hebben. Ga naar ‘mijn contactgegevens’ en vul het juiste e-mail adres in.

U heeft geen e-mailadres

Dit jaar kunt u uw parkeervergunning of ontheffing ook nog verlengen bij de balie op het Stadskantoor. Hiervoor maakt u een afspraak via onze website.

U heeft geen eHerkenning

Een eHerkenning aanvragen en informatie vindt u op www.eherkenning.nl. Houd er rekening mee dat het tot 5 werkdagen kan duren voordat u de eHerkenning ontvangt.

Tarieven

De tarieven zijn niet gewijzigd.

Wat controleren wij

Vooraf controleren wij of u nog aan de voorwaarden voor de parkeervergunning of ontheffing voldoet. De voorwaarden waar u als vergunninghouder aan moet voldoen, leest u in de Parkeerverordening en de Nadere regels parkeervergunning De voorwaarden van de ontheffingen voor het voetgangersgebied, leest u hier.

Aanpassen of stoppen digitale parkeervergunning

U bent als vergunninghouder zelf verantwoordelijk voor het stopzetten of wijzigen van de vergunning of ontheffing. Bijvoorbeeld bij een verhuizing, andere auto. Dit doet u via het Digitaal parkeerloket.

Heeft u nog vragen

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met de afdeling Publiekszaken, telefoonnummer 14 035 (bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur). Ook kunt u een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum in het Stadskantoor.