Parkeergebied Havenstraatbuurt West

Betaald parkeren | Kosten

Button Direct regelen Digitaal parkeerloketOp 17 oktober 2017 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het betaald parkeren in combinatie met vergunninghoudersparkeren in de Havenstraatbuurt West per 1 januari 2018 om te zetten in een definitieve situatie. Hiermee is een einde gekomen aan de tweejarige parkeerproef Havenstraatbuurt West.
Het parkeergebied Havenstraatbuurt West wordt op 1 april 2018 uitgebreid met de Couperusweg (tussen Roeltjesweg en Loosdrechtseweg).

In september 2015 heeft de raad besloten om per 1 januari 2016 te starten met de proef betaald parkeren in combinatie met vergunninghoudersparkeren in de Havenstraatbuurt West voor de duur van 2 jaar. Het college heeft op 27 oktober 2015 het gebied aangewezen en de daarvoor benodigde regels voor parkeervergunningverlening vastgesteld. Op 27 september 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de parkeerproef Havenstraatbuurt West uit te breiden met de Otto's Laan en Couperusweg (tussen Badhuislaan en Roeltjesweg).

Achtergrond

Een aantal actieve bewoners heeft de gemeente gevraagd parkeermaatregelen te treffen, omdat in het gebied boven de Oude Haven in toenemende mate sprake was van een hoge parkeerdruk en fout parkeren. In de loop der jaren parkeerden steeds meer mensen hun auto in deze buurt; niet alleen door de bewoners uit de wijk zelf, maar ook door mensen die op zoek waren naar een parkeerplaats net buiten het al gereguleerde gebied.
Via een enquête heeft de meerderheid van de buurt aangegeven een dergelijke proef te willen starten. In overeenstemming met de uitkomst van de enquête hebben Burgemeester en wethouders de raadscommissie Verkeer en Beheer advies gevraagd voor het starten van de proef van 2 jaar en hebben zij de gemeenteraad gevraagd om een financieel akkoord. In september 2015 is hiertoe besloten.

Vergunning

Op alle parkeerplaatsen in dit gebied moet betaald worden om er te mogen parkeren. Het betalen van de vereiste parkeerbelasting kan bij de parkeerautomaat of via belparkeren. Bewoners en ondernemers in dit gebied kunnen tegen betaling een parkeervergunning aanvragen. U kunt uw vergunning online aanvragen via het Digitaal Parkeerloket.

U kunt per adres maximaal 2 vergunningen aanvragen. Wanneer u een parkeerplaats op eigen terrein heeft kunt u een vergunning aanvragen. Heeft u 2 parkeerplekken op eigen terrein dan verstrekken wij geen vergunning.

Kosten

Betaald parkeren geldt van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur en koopzondagen van 12.00 tot 18.00 uur

  • Eerste bewonersvergunning € 60 per jaar
  • Tweede bewonersvergunning € 90 per jaar
  • Eerste zakelijke vergunning € 200 per jaar
  • Schrapkaart (bezoekersvergunning) 1 uur, € 0,40 (Maximaal 80 kaarten per kwartaal per adres)    
  • Tarief straatparkeren, 1 uur € 1,60