Drank- en Horecavergunning (paracommercieel)

Verkoopt u alcoholhoudende drank? Dan heeft u een Drank- en Horecavergunning nodig. Voor paracommerciële horeca gelden andere regels dan commerciële horeca.

Naast een Drank- en Horecavergunning heeft u ook een exploitatievergunning nodig.

Voorwaarden

  1. Iedere leidinggevende is minimaal 21 jaar oud.
  2. Van elke leidinggevende, zowel ondernemer/bestuurder als werknemer, een geldig legitimatiebewijs.
  3. Minimaal 2 leidinggevenden beschikken over het diploma sociale hygiëne.
  4. Plattegrond van de indeling van uw horecabedrijf.
  5. Als u een terras heeft: een plattegrond met de afmetingen van het terras.
  6. Als de leidinggevende in loondienst is: een geldige arbeidsovereenkomst. Als de leidinggevende niet in loondienst is: een intentieverklaring.
  7. De lijst met de barvrijwilligers die een IVA-cursus hebben gevolgd.
  8. Een bestuursreglement alcoholgebruik, zie voorbeeld (pdf, 39 kB).
  9. Als er wijzigingen zijn moet u opnieuw een vergunning aanvragen.
  10. Gegevens van de mechanische ventilatie in het gebouw.

Kosten

U betaalt deze kosten ook als de vergunning niet wordt gegeven of als u de aanvraag stopt.

Aanvraag

Direct regelen Drank- en Horecavergunning paracommercieel met DigiDU kunt een Drank- en Horecavergunning (paracommercieel) online aanvragen. 

Meer informatie

Meer weten? Bel dan met 14 035 en vraag naar team Horeca, of mail naar horeca@hilversum.nl. Of meld u aan voor de Horeca Nieuwsbrief.