Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Corona | Hulp voor (zelfstandige) ondernemers

Regelingen | NOW | BBZ | Steun

Bedrijven in regio Gooi en Vechtstreek worden momenteel, net als elders, zwaar geraakt door de maatregelen die worden genomen ter bestrijding van het coronavirus. De signalen die we uit verschillende sectoren ontvangen en de mogelijke gevolgen voor bedrijven en werknemers zijn ongekend. We leven met u mee en zetten er als overheid samen met u de schouders onder om hier weer bovenop te komen. Wij vragen u wel om begrip, in verband met de drukte, het kan even kan duren voordat wij contact met u opnemen.

Maatregelen van de gemeente voor ondernemers.

Regionaal Ondernemersloket

Vanaf nu kunnen ondernemers in Regio Gooi en Vechtstreek met vragen over de coronamaatregelen terecht bij het Regionaal Ondernemersloket. Via Regionaal Ondernemersloket kunnen ondernemers via een intakeformulier hun vragen stellen. Een medewerker van het ondernemersloket neemt dan zo spoedig mogelijk contact op.  

Aanvraag tijdelijke ondersteuningAanvragen tijdelijke hulp ZZP / MKB

De toegekende aanvragen worden als voorschot betaald. Het kan even duren voor u het voorschot ontvangt vanwege de grote aantal aanvragen. De oudste aanvragen worden het eerst in behandeling genomen

Tozo: Bedrijfskrediet aanvragen (vanaf 7 april)

Zelfstandige ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in liquiditeitsproblemen komen, kunnen een lening voor bedrijfskapitaal aanvragen van maximaal € 10.157,- met een rente van 2%. De maximale looptijd van de lening is 3 jaar. Tot januari 2021 hoeft niet te worden afgelost. Het aanvraagformulier voor dit krediet staat rond 7 april op onze website. Wilt u weten of u voor een krediet in aanmerking komt? Dat kunt u alvast checken op:  krijgiktozo.nl

Op rijksoverheid.nl/coronavirus vindt u antwoorden op vragen van ondernemers. Kijk ook op de websites van:

Of bel het landelijke informatienummer van de rijksoverheid 0800 - 1351.

Bent u ondernemer en heeft u een andere vraag

Gebruik het contactformulier ondernemers.

Regelingen voor bedrijven

Er komen heel veel aanvragen BBZ-regeling binnen. Alle aanvragen worden behandeld. Wij vragen uw begrip voor een langere wachttijd en wensen u heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Compensatieregeling: 4.000 euro voor direct getroffen ondernemers

Het kabinet komt op korte termijn met een compensatieregeling voor bedrijven in branches die direct hard geraakt zijn door de gezondheidsmaatregelen van het kabinet. Minister Eric Wiebes van Economische Zaken maakte in de persconferentie van 17 maart 2020 bekend dat deze bedrijven op korte termijn een directe, vaste tegemoetkoming krijgen van 4.000 euro. Dit is een gift. Later wordt bekendgemaakt onder welke voorwaarden dit gebeurt en welke bedrijven in aanmerking komen. Het gaat in het bijzonder om eet- en drinkgelegenheden en andere bedrijven die het grootste deel van hun activiteiten noodgedwongen moeten staken. Denk aan schoonheidssalons en anderen die mogelijk in de problemen komen vanwege de 1,5 meter afstandseis. Bij bedrijven in deze sectoren kunnen misgelopen orders moeilijk worden ingehaald wanneer het coronavirus achter de rug is. Meer informatie of aanvragen via RVO.nl . RVO voert de regeling uit.

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘corona-maatregel’. Welke maatregel komt daarvoor in de plaats? Het kabinet introduceert de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Momenteel wordt overleg gevoerd met UWV over de uitvoering van deze regeling. De hoofdlijnen van deze regeling zijn bekend.

Aanvullende financiering

De kans bestaat dat er liquiditeitsproblemen ontstaan, onder andere als gevolg van teruglopende omzet of uitgestelde betalingen. De overheid heeft een borgstellingsregeling die banken hiervoor extra zekerheid bieden: BMKB (Borgstellingsregeling MKB).

Financiële ondersteuning gemeente

Ondernemers met hulpvragen met betrekking tot de BBZ-regeling kunnen een mail sturen naar zelfstandigenloket@hilversum.nl of bellen naar 14 035 met het verzoek om te worden teruggebeld.

Websites voor specifieke bedrijfssectoren

Bijlage