Starten

U gaat een bedrijf of onderneming beginnen. Wij helpen u daar graag bij.

Een bedrijf beginnen in het middelpunt van Metropoolregio Amsterdam is een uitstekende keuze. Het is het belangrijkste economische gebied van Nederland.

Ondersteuning en informatie

  • Een overzichtelijk 10-stappenplan. Met tips over hoe u een ondernemingsplan schrijft, uw belastingen regelt en klanten kunt krijgen.Werf 35 bedrijfsverzamelplaats
  • Stichting ZZP Nederland richt zich op de kleine ondernemer zonder personeel, de zzp’er.
  • Ondernemersklankbord helpt ondernemers, belangeloos en zonder winstoogmerk. Het is een landelijk netwerk van oud-ondernemers.

Betaalbare en inspirerende werkplekken

Een goede werkplek geeft ruimte, is goed te bereiken en maakt dingen mogelijk. Op de vele broedplaatsen staat dit centraal, terwijl samenwerken, ontmoeten en inspireren vanzelf gaan.
Werkt u veel vanuit huis? Met het glasvezelnetwerk dat in Hilversum ligt heeft iedereen toegang tot supersnel internet. Op de vele ontmoetingsplekken leert u de vele andere ondernemers kennen.
Wilt u het meteen groots aanpakken of klaar voor een scale-up? Ook dat kan prima in Hilversum.

Financiële hulp

Als starter bent u mogelijk op zoek naar financiering. Er bestaan financieringen die uitsluitend voor (startende) ondernemers zijn bedoeld. Met een goed ondernemersplan zijn er verschillende manieren om uw financiering goed te regelen.

Financiering

  • Start-up Utrecht, is een samenwerking met het Economic Board Utrecht waar u snel en makkelijk toegang krijgt tot kennis, netwerken en potentiële financiers.
  • Nextstage is een netwerkorganisatie die ondernemers in contact brengt met investeerders, dienstverleners, samenwerkingspartners en kennisleveranciers.
  • Bureau Zelfstandigen geeft financiële hulp aan startende ondernemers die vanuit werkeloosheid of een bijstanduitkering ondernemer willen worden.
  • U kunt ook zoeken in de subsidiewijzer van de overheid. Gebruik de verfijn-opties

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen verdient zichzelf terug en is op de lange termijn winstgevend. Hoe? Hier vindt u tips.

Meer weten

Wilt u onderneming starten in Hilversum. We denken graag met u mee. Contactpersoon Anita Boerkamp, senior accountmanager creatieve sector, a.boerkamp@hilversum.nl, 06 40 23 23 97.

Heb ik nog vergunningen nodig?

Er zijn verschillende vergunningen, ontheffingen, meldingen en toestemmingen die je nodig hebt als ondernemer. U vindt deze onder vergunningen/meldingen.