MKB deal Hilversum

De gemeente Hilversum heeft groen licht gekregen voor een MKB-deal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). De komende drie jaar krijgt de gemeente ruim 3,5 ton aan financiering voor een nieuw project: SPOT 035, digitale strategie voor het mkb.

Regionale mkb-projecten

EZK draagt ruim zeven miljoen euro bij aan regionale mkb-projecten van provincies en gemeenten. Bedrijven worden zo beter in staat gesteld om te innoveren, te digitaliseren en internationaal te ondernemen en om hun personele uitdagingen beter aan te kunnen.

Over SPOT 035

SPOT 035 wordt een laagdrempelig platform dat mkb’ers helpt hun digitale strategie vorm te geven. Dit platform biedt voorlichting, helpt bij het opstellen van een digitaliseringsstrategie en begeleidt ondernemers in de stap naar realisatie en financiering. Via een online portaal kunnen ondernemers straks terecht bij SPOT 035 voor vragen over digitalisering, business en personeel. Ook kunnen mkb’ers terecht bij de fysieke SPOT 035 ontmoetingsplek op het Media Park en krijgen zo toegang tot specialisten, adviseurs, andere mkb’ers, docenten en studenten. De HvA heeft bij SPOT 035 de lead omdat zij veel ervaring heeft met het oplossen van digitale vraagstukken van bedrijven. Bovendien is het een van de manieren waarop de HvA haar doelstelling - het helpen van bedrijven en professionals met transformatie- en kwalificatievraagstukken - ook echt in de praktijk kan brengen.

Samenwerking

SPOT 035 betrekt het regionale netwerk van studenten, kennisinstellingen en ‘digital frontrunners’, dat zijn toonaangevende technologie- en mediabedrijven. Dit netwerk kan met hun kennis en ervaring mkb’ers helpen hun digitale strategie vorm te geven. Uiteindelijk resultaat is dat een substantieel aantal extra mkb-bedrijven met digitalisering aan de slag is, waardoor zij kunnen blijven bestaan, groeien of zelfs nieuwe business gaan genereren. Ook zullen meer werknemers van de deelnemende bedrijven toekomstbestendig worden opgeleid. Vanuit SPOT 035 bouwen we een actieve Learning Community op rondom digitalisering bij mkb-bedrijven.   

Wethouder Kuipers (economie) is blij met de deal: ‘Mkb is meer dan de ruggengraat van onze regionale economie’, aldus wethouder Kuipers die vandaag samen met staatssecretaris Mona Keijzer de MKB-deal ondertekende. ‘Wij hebben een uniek media-ICT cluster dat al een vergaande digitaliseringstransformatie heeft doorlopen. Daarmee hebben wij veel kennis en ervaring in huis, die wij in deze deal kunnen inzetten om zoveel mogelijk mkb-bedrijven te helpen te digitaliseren. Het hardwerkende mkb heeft in deze coronatijd extra baat bij digitalisering. En wij versterken de relatie tussen bedrijven onderling en met het onderwijs.’

Quido Schaafsma van BedrijvenVereniging Hilversum licht in een video toe wat het nieuwe project behelst. Hij geeft onder meer aan dat het project gebruik gaat maken van de kracht van de samenwerking. De video als ook een interview met Schaafsma en Mascha Smulders van de HvA is te vinden in het digitale magazine. Het digitaal magazines met alle MKB-deals is hier te downloaden

De volgende partners doen mee:

Wilt u ook partner worden of wilt u meer weten over dit initiatief?
Alle informatie staat ook op www.spot035.nl. Iedereen die op de hoogte wil blijven of partner wil worden van dit project, kan een mail sturen naar info@spot035.nl.