Vervanging brug Oude Meentweg

In juni/juli 2021 wordt de brug op de Oude Meentweg vervangen.

Vanaf week 24 tot en met week 27 gaat Haasnoot Bruggen, in opdracht van de gemeente Hilversum, de brug aan de Oude Meentweg te Hilversum vervangen. De brug heeft het einde van haar levensduur bereikt en zal daarom dit jaar door de gemeente vervangen worden. De nieuwe brug zal worden gerealiseerd in een enkele overspanning die aan weerszijden rust op nieuwe ondersteuning. Daarnaast wordt de huidige uitstraling zoveel mogelijk behouden.

Eerst zal de bestaande brug gesloopt worden, waarna de nieuwe brug, die al is klaargemaakt in de werkplaats, geplaatst zal worden. Gedurende de werkzaamheden is het niet mogelijk om gebruik te maken van de brug en is daarom een omleiding van kracht.  Het gemotoriseerde verkeer zal worden omgeleid via  ’s-Graveland. De fietsers en voetgangers kunnen via het Spanderswoud omrijden. Hieronder kunt u deze omleiding bekijken.

Kaartje Oude Meentweg

Planning:

Week 24 : maandag 14 juni weg afsluiten. Start sloop slopen en heiwerk
Week 25 : Betonwerk, Damwanden, beschoeiing en taludbestrating aanbrengen
Week 26 : Taludbestrating aanbrengen en brug plaatsen. 11 juli weg open.
Week 27 : Afwerken omgeving

Hinder en geluidsoverlast

Tijdens de werkzaamheden is er helaas hinder en mogelijke geluidsoverlast voor omwonenden. Uiteraard proberen wij hier zoveel als mogelijk rekening mee te houden. De gemeente vraagt u om uw begrip en medewerking.

Informatie

Met vragen over de uitvoering kunt u terecht bij:

  • De heer F. Loosman, gemeentelijk opzichter bij de werkzaamheden, telefonisch bereikbaar op 14 035
  • De projectleider van de aannemer Haasnoot B.V., de heer R. Buchner, bereikbaar op 071 - 402 17 44 of via info@haasnootbruggen.nl

Nieuwe naam

Voor deze nieuwe brug zijn wij op zoek naar een nieuwe naam. Heeft u een idee hoe de nieuwe brug moet gaan heten? Laat het ons weten door een mail te sturen naar laatjehoren@hilversum.nl. Dat kan tot 30 juni.