Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Philipslocatie

Over Philipslocatie | Plannen

De komende jaren krijgt Hilversum er een mooie, nieuwe woonwijk bij. Op het voormalige Philipsterrein aan de Anton Philipsweg, waar nu nog lege kantoorpanden staan, worden ongeveer 250 woningen gebouwd. De eigenaar van de Philipslocatie, Philipshof Residences BV, heeft de afgelopen periode gewerkt aan een nieuw concept masterplan voor dit gebied, dat op 24 januari tijdens een inloopavond aan bewoners is gepresenteerd.


 Foto huidige situatie Philipsterrein - jan 2019
 Foto: Huidige situatie

Geschiedenis

In juli 2016 tekenden de gemeente en Philipshof Residences BV een overeenkomst voor de ontwikkeling van de Philipslocatie. Daarmee gaven ze het startsein voor de ontwikkeling van het voormalige Philipsterrein.

Hoe gaat het nu verder?

Het concept masterplan laat in hoofdlijnen de inrichting van de wijk zien. Waar komen de woningen en wegen en hoe komt het groen eruit te zien? Mede aan de hand van de reacties van bewoners en betrokkenen stelt Philipshof een definitief masterplan op. Na goedkeuring van het defnitieve masterplan door de raad wordt het plan verder uitgewerkt in een bestemmingsplan. Het masterplan is in samenwerking met de gemeente tot stand gekomen.

Impressie

Sfeerimpressie philipslocatie 1Sfeerimpressie philipslocatie 2Sfeerimpressie philipslocatie 3

 

Meer informatie