Omgevingsvisie

Beeldmerk omgevingsvisie hilversum

Per 1 juli 2022 gaat de Omgevingswet in. Deze wet bundelt 26 wetten in één wet. De Omgevingsvisie is onderdeel van deze wet en beschrijft de leefomgeving van Hilversum in 2040. Niet eenvoudig, want in de Omgevingsvisie staan allerlei grote en belangrijke thema’s zoals bereikbaarheid, wonen, werken, duurzaamheid, biodiversiteit en klimaat. In onderstaand filmpje leggen we het uit:

Hoe wilt u dat Hilversum er in 2040 uitziet?

De Omgevingsvisie maken we samen met alle Hilversummers. We willen zoveel mogelijk Hilversummer de mogelijkheid geven hun ideeën te delen. Daarom betrekken we inwoners, ondernemers en andere betrokkenen op verschillende manieren. Dit kan digitaal, maar ook tijdens de gesprekken die dit najaar worden georganiseerd. Meer informatie via hilversum2040.nl

Wat doen we met uw ideeën?

Alle ideeën en de samenvattingen van de gesprekken wordt door onafhankelijk redactieteam samengevat in ‘denkrichtingen’ voor de toekomst van Hilversum. Samen bieden we deze denkrichtingen en alle ideeën aan de gemeenteraad aan. De gemeenteraad laat één van de denkrichtingen uitwerken tot een (Ontwerp) Omgevingsvisie.

Meer informatie

Het maken van een Omgevingsvisie is een traject van meerdere jaren. Hieronder vindt u (bestuurs)stukken die al zijn gemaakt. Op hilversum2040.nl leest u alle actuele ontwikkelingen.

Bijlagen