Uw buurt

Buurten | Buurtcoördinatoren | Wijkbudget | Contactgegevens | Bijzondere verhalen

Sterke buurten maken een sterke gemeente

Ook in Hilversum hebben we veel betrokken en actieve bewoners die hun buurt en daarmee hun stad beter, mooier en leefbaarder willen maken. Daarom wil de gemeente Hilversum meer ruimte voor initiatief van en samenwerking met bewoners geven. Immers, bewoners weten zelf heel goed wat er in hun buurt speelt, wat er nog mist en waar behoefte aan is en wat er verbeterd kan worden.

Om dit allemaal mogelijk te maken heeft de gemeenteraad van Hilversum op woensdag 8 maart 2017 de kadernotitie ‘Buurtgericht leven; leve de buurt’ (pdf, 2,5 MB) aangenomen. In deze notitie vindt u informatie over wat buurtgericht werken inhoudt.

De buurtcoördinator en wijkwethouder

Elke buurt in Hilversum heeft een buurtcoördinator. Het contact met hem/haar is vaak de eerste stap voor inwoners om ideeën, initiatieven en/of knelpunten te bespreken. Hij/zij is de verbinder tussen inwoners, de gemeente en andere partijen. 

Nieuw in Hilversum is dat elke wijk een eigen wijkwethouder heeft voor alles wat in een buurten speelt. De wijkwethouder is het bestuurlijk aanspreekpunt voor de buurt, voor vragen en complexe knelpunten. Zo gaat de wijkwethouder mee in de ‘buurtschouw’ om informatie op te halen.

Virtuele Stad

Alle relevante informatie over uw buurt of wijk kunt u vinden op de Virtuele Stad Hilversum.
De virtuele stad is in opbouw. In de toekomst kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft om prettig te wonen, werken en te leven in de Hilversummer buurten.

Doe mee

Heeft u een idee en wilt u wat betekenen voor uw wijk? Neem dan gerust contact op met uw buurtcoördinator. Kijk voor meer informatie in de flyer Buurtcoördinatoren (pdf, 4 MB).

Informatie over de mogelijkheden van subsidies voor inwoners(initiatieven) vindt u hier.

Buitenspeeldag

Voor 1 middag onbelemmerd en veilig op straat spelen. Dat kan op woensdag 13 juni of zaterdag 16 juni tijdens de Buitenspeeldag. Hoe organiseert u dat in uw straat? Lees meer...

 

Klik op uw buurt voor uw buurtcoordinator, uw wijkwethouder en meer informatie
 

BuurtenHilversumse Meent Zuidwest Zuid Zuidoost Centrum Noordwest Noordoost Oost

Zie ook: