Meedoen in mijn wijk

Wijkinitiatieven

Steeds meer inwoners gaan zelf aan de slag met het verbeteren van de openbare ruimte. Ook jij kunt een steentje bijdragen! Je kunt een initiatief starten.Afbeelding buurtinitiatief

Bij een initiatief kunt u als bewoners en/of gebruikers samen een idee uitwerken om uw directe leefomgeving op te vrolijken of veiliger te maken. Ook ideeën om de sociale samenhang in uw wijk te bevorderen zijn van harte welkom. Iedere wijk heeft een wijkbudget beschikbaar, van waaruit deze initiatieven kunnen worden betaald. Heeft u een goed idee? Neem contact op met uw buurtcoördinator.

Verschillende initiatieven

Initiatieven vanuit uw wijk kunnen over allerlei zaken gaan. Groen, inrichting, spelen en meer. Heeft u een goed idee? Neem contact op met uw buurtcoördinator.

  • Meer groen in mijn wijk - Uw wijk vergroenen? De gemeente ondersteunt u graag. Er zijn allerlei manieren om meer groen te realiseren, zoals een boomspiegel of geveltuintje. Ook wanneer u een ander idee heeft, kunt u een initiatief starten.
  • Spelen - speelplekken voor kinderen in alle leeftijden, speeltoestellen, veiligheidsvoorschriften
  • Moestuinen - urban farming, regenwater opvangen, plantenbakken, wied- en oogstwerk
  • Inrichting openbare ruimte - banken, hekken, lantaarnpalen, borden
  • Zwerfafval - adoptie afvalbakken, zwerfafvalknijpers, afvalzakken, handschoenen

Tegel Bewoners InitiatiefWelke initiatieven zijn in mijn wijk uitgevoerd?

Initiatieven lopen uiteen van de herinrichting van een speelplek, waarbij het beheer en onderhoud in handen komt van de buurtbewoners tot de aanplant en het onderhoud van groenstroken. De buurtdeals zijn te herkennen aan de tegel met “Bewonersinitiatief”. Deze vindt u in Zuidwest bijvoorbeeld bij:

  • Speelplek Calvijnhof
  • Aanpassingen 't Zand