Algemene informatie

Buurten | Regelen | Cijfers

Indeling wijk ZuidOost De wijk Zuidoost ligt ten zuiden van de spoorlijn richting Amersfoort en ten oosten van de Eikbosserweg. De zuidoostelijke villawijk is eind 19-de eeuw/begin 20-ste eeuw gebouwd. Zuidoost bestaat uit zes buurten: Van Riebeeckkwartier met postcode 1212, Schilderskwartier, Hoogt van ’t Kruis, Arenapark, West-Indiëkwartier en woonwagencentrum De Egelshoek met postcode 1213. Het Arenapark is sinds eind 20-ste eeuw een modern kantorenpark. De wijk Zuidoost kent in sociaal opzicht een duidelijke tweedeling. Met de zuidoostelijke villawijk en het Van Riebeeckkwartier als twee uitersten qua inkomens- en opleidingsniveau. Het Arenapark en het Tergooi Ziekenhuis zorgen voor een grote bedrijvigheid in de wijk.
Daarnaast gebeurt er de komende jaren veel in Zuidoost, met name door de geplande HOV-lijn, masterplan Monnikenberg, verbreding A27 en aanpassing van de afslag. De wijk telt 10.300 inwoners.

Regelen in uw wijk

Meer weten over uw wijk?

Als gemeente onderzoeken wij elk jaar wat onze inwoners van hun wijk en dorp vinden. De uitkomsten van dit onderzoek vindt u in de Hilversum Monitor (pdf, 899kB).

Contact

Vragen? Mohamed Amayzan helpt u graag verder.

📞 06 83 97 47 05 of (035) 629 26 74

m.amazyan@hilversum.nl