Algemene informatie

Buurten | Regelen | Cijfers

Indeling wijk Zuid De wijk Hilversum Zuid ligt ten zuiden van de Oude Haven/Koningsstraat en tussen de Loosdrechtseweg en Eikbosserweg. De wijk is begin 20-ste eeuw ontstaan en uitgebreid in zuidelijke richting tot aan de Kolhornseweg.

De wijk kent vijf buurten: Bloemenkwartier Noord,  Bloemenkwartier Zuid met postcode 1214 en Schrijverskwartier, Staatsliedenkwartier en Zeeheldenkwartier met postcode 1215. In de door Dudok ontworpen buurten en gebouwen, zijn huizen met ruime tuinen en ook flatgebouwen te vinden. Het monumentale deel van het Bloemenkwartier is aangewezen als beschermd stadsgezicht. Zo is de  Gijsbrecht van Amstelstraat de grens tussen vier buurten. Het is een karakteristiek en belangrijk winkelgebied voor de wijk. De wijk grenst aan de zuidzijde direct aan het bos, heidegebied Hoorneboeg en landgoed Zonnestraal. De wijk heeft in totaal  17.790 inwoners.

Regelen in uw wijk

Meer weten over uw wijk?

  • De wijkkrant en nieuwtjes in de wijk lees je op de website zoutkeet.nl
  • Als gemeente onderzoeken wij elk jaar wat onze inwoners van hun wijk en dorp vinden. De uitkomsten van dit onderzoek vindt u in de Hilversum Monitor (pdf, 899 kB)

Contact

Vragen? Trude van de Ven helpt u graag verder.

📞 06 10 06 04 11

t.vandeven@hilversum.nl