Algemene informatie

Buurten | Regelen | Cijfers

Uw buurt NoordOost

Ten noorden van de Huygensstraat, Hoge Larenseweg, Jan van der Heijdenstraat en de Larenseweg en ten oosten van de spoorlijn richting Amsterdam, ligt de wijk Noordoost. De wijk is begin 20-ste eeuw ontstaan en heeft zich na de Tweede Wereldoorlog verder ontwikkeld. Deze naoorlogse wijk is rondom de Noorder begraafplaats gebouwd, volgens het uitbreidingsplan van Dudok. De wijk is onderverdeeld in vier buurten: Erfgooiersbuurt, Noord, Johannes Geradtswegbuurt en Crailo.

De wijk grenst aan de Noordoostzijde direct aan het grote natuurgebied de Westerheide. De wijk heeft een NS station (Hilversum Noord/Mediapark) en een belangrijke doorgaande weg is de Johannes Geradtsweg. Deze weg is onderdeel van de buitenring van Hilversum, waarover veel verkeer gaat vanuit de richting Laren/A1 en het Mediapark. De woningbouw is divers en bestaat voor circa 45% uit koopwoningen. Noordoost telt in totaal 11.052 inwoners.

Regelen in uw wijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer weten over uw wijk?

 

 

 

  • Als gemeente onderzoeken wij elk jaar wat onze inwoners van hun wijk en dorp vinden. De uitkomsten van dit onderzoek vindt u in de Hilversum Monitor (pdf, 899 kB).
  • Uw wijkkrant ‘Noord aan het Woord’ valt vier keer per jaar op uw deurmat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annegreet van de Riet helpt u graag verder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

📞 06 22 19 41 26 of (035) 629 27 31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a.vanderiet@hilversum.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

💻 @AnnegreetvdRiet