Peuterspeelzaal

Een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal is belangrijk én leuk voor peuters. Kinderen kunnen hier twee of vier dagdelen terecht. De gemeente Hilversum subsidieert peuterspeelzalen, zodat alle twee- tot vierjarigen hiervan gebruik kunnen maken.

Gaat uw kind al naar de peuterspeelzaalOp de peuterspeelzaal werken enthousiaste en ervaren leidsters. Hier kunnen peuters veilig spelen, praten, ontdekken en bewegen met leeftijdsgenootjes. De peuterspeelzaal vergroot de wereld van kinderen en stimuleert hun ontwikkeling, ook op taalgebied. Het spelend leren bereidt peuters goed voor op de basisschool.

Wat kost de peuterspeelzaal?

Ouders/verzorgers betalen een ouderbijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van het inkomen, maar minimaal € 7,50 per maand. Soms is het mogelijk om de ouderbijdrage vergoed te krijgen uit de regeling ‘Kindpakket’.

Folder

In onderstaande folder – ook beschikbaar in het Engels en Arabisch – is te zien hoe een dagdeel op de peuterspeelzaal eruit ziet.

Peuterspeelzalen in Hilversum

Verschillende Hilversumse organisaties bieden peuterspeelzaalwerk aan:

Peuterspeelzaal bij u in de buurt


Grotere kaart weergeven

 

 

Interview

Eri Brouwer, Annelous Visser en Xiaojie Bai hebben alle 3 een kind op de peuterspeelzaal en vertellen wat dit hun kind én hen zelf brengt. Lees meer...