Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Help Hilversum groen te houden

Droogte | Jonge bomen | Hulp | Water

Jonge boom met plastic ringJaarlijks planten wij ongeveer 500 nieuwe bomen aan en worden er verschillende groenstroken opgeknapt. Net als u in uw eigen tuin moet het groen verzorgd worden. Juist in het begin is het belangrijk dat ze regelmatig water krijgen, zodat ze goed kunnen wortelen.

Tijdens deze droogte rijden wij met meerdere waterwagens Hilversum door om alle beplanting en nieuwe bomen van water te voorzien. Maar, zeker nu er een langere periode van droogte is geweest, kunnen wij alle hulp gebruiken. Wij zouden het waarderen als u in uw buurt extra water zou willen geven zodat de jonge bomen en nieuwe aanplant niet doodgaat.

Jonge bomen

Alleen bomen die de afgelopen 3 jaar zijn geplant, hebben bij droogte extra water nodig. Deze bomen herkent u aan een plastic ring in de aarde rondom de boom (zie foto). Bomen ouder dan 3 jaar hebben genoeg wortels gemaakt om te kunnen overleven bij droogte. Ook de nieuwe beplanting in de groenstroken heeft het op dit moment zwaar te verduren en kan wel extra water gebruiken.

Water geven

Het beste tijdstip van watergeven in ’s avonds. Het water kan dan goed in de grond trekken en er verdampt minder water. Bomen en beplanting hebben bij droogte om de 3 dagen water nodig. Tijdens het watergeven kan het zijn dat het water over de grond wegspoelt en niet in de grond wil trekken. De grond is dan zo droog dat deze eerst even gesproeid moet worden. Na een aantal minuten is de bovengrond vochtig genoeg zodat het water dat u geeft wel in de grond zakt.

Regen

Ook wanneer er (kans op) regenval is, is sproeien vaak nodig. Er valt namelijk niet zoveel en door de afgelopen droogte wordt regen slecht opgenomen door de droge grond. Water geven blijft dus nodig.

Alvast bedankt voor uw hulp.