Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Veel gestelde vragen fietsdepot

Waar is het fietsdepot?

Het fietsdepot zit in de fietsenkelder op de Kerkbrink 29.

Hoe weet ik of mijn fiets in het depot is?

Als wij  een fiets in het depot plaatsen, dan scannen wij  de fiets en maken wij een foto. De foto plaatsen wij  op de website www.verlorenofgevonden.nl. Daar kan de eigenaar kijken of zijn fiets in het depot staat. Bent u uw fiets kwijt en staat deze na een dag nog niet op deze site, dan is de kans aannemelijk dat uw fiets gestolen is.

Wanneer is dit depot geopend?

Het depot is geopend op woensdag en vrijdag van 16.00 – 18.30 uur. Op donderdag van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 16.00 – 17.00 uur.

Wat kost het om mijn fiets op te halen uit het depot?

De kosten voor het ophalen van uw fiets uit het depot is 15 euro. Dit is een tegemoetkoming in de kosten voor de verwijdering van uw fiets.

Ik moet 15 euro betalen om mijn fiets weer op te halen, wat wordt er met dat geld gedaan?

De 15 euro die mensen moeten betalen om hun fiets terug te krijgen uit het depot is een tegemoetkoming in de kosten die wij maken. (bijvoorbeeld handhavingskosten en administratiekosten

Kan ik contant betalen of allen pinnen in het depot?

U kunt in het depot alleen pinnen om voor uw fiets te betalen.  Contant geld wordt voor uw en onze veiligheid niet geaccepteerd.

Moet ik iets meenemen om mijn fiets te kunnen ophalen uit het depot?

Om uw fiets op te halen neemt u uw legitimatiebewijs en het sleuteltje van uw fiets mee. 

Waarom moet je je legitimatie tonen bij het depot?

De reden dat mensen hun legitimatiebewijs moeten tonen in het depot is dat wij weten aan wie wij de fiets mee hebben gegeven. Dit is ter bescherming van de eigenaar. Zodat de fiets bij de rechtmatige eigenaar terecht komt. Mocht het namelijk gebeuren dat iemand anders de fiets mee heeft genomen, dan kunnen wij terugvinden aan we de fiets is meegegeven. Deze gegevens bewaren wij 6 maanden daarna worden deze vernietigd.

Mijn fiets staat niet in het depot, ik denk dat hij gestolen is. Wat kan ik doen?

Heeft u uw fiets niet teruggevonden in het depot. Dan is de kans groot dat hij is gestolen. Doe in dat geval altijd aangifte! Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.​politie.​nl.

Hoe lang blijft mijn fiets in het depot staan?

Uw fiets blijft maximaal 3 maanden in ons depot staan. Daarna wordt de gemeente eigenaar van de fiets. De fietsen gaan na drie maanden naar Stichting Pak Aan (dak-en thuislozen) die de fietsen een nieuw leven geven (dagbesteding) en ze aanbieden in hun fietsenwinkel.

Kan ik op het depot een fiets kopen?

Nee, dat kan niet.

Kan ik mailen naar het fietsdepot?

Nee, dat kan niet.

Ik heb een klacht over het weghalen van mijn fiets waar kan ik terecht met mijn klacht?

Als u ontevreden bent over het optreden van een ambtenaar, afdeling of bestuurder van de gemeente, kunt u een klacht indienen. Wij nemen dan contact met u op.

Ik wil bezwaar maken, hoe kan ik dat doen?

U kunt bezwaar maken als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente. Doe dit binnen 6 weken nadat het besluit is bekend gemaakt.

Kan mijn fiets worden thuisbezorgd?

Nee, wij brengen uw fiets niet thuis. Mocht u zelf niet in staat zijn om uw fiets op te halen, dan moet u zelf iemand regelen die dit voor u kan doen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: