Fietsparkeren

Op de fiets naar het centrum of station? Maak dan gebruik van de fietsenrekken en stallingen.

Stalling Stationsplein verdwijnt

De tijdelijke stalling aan het Stationsplein verdwijnt vanaf 21 juni 2021. Aanleiding voor deze verplaatsing is de start van een aantal voorbereidende werkzaamheden vanwege de vernieuwing van het Stationsgebied. De gemeente Hilversum werkt aan een aantrekkelijk, dynamisch en groen stationsgebied met een gloednieuwe ondergrondse fietsenstalling. Meer hierover leest u op de pagina van het stationsgebied.

Verwijder daarom vòòr 21 juni uw (bak)-fiets of scooter uit deze stalling! Daarna worden de fietsenrekken verplaatst naar andere locaties en verdwijnt deze stalling.

Tijdens de herinrichting van de Stationsgebied wisselen de tijdelijke fietsenstallingen nog een paar keer van plek. Natuurlijk houden we fietsers daarvan op de hoogte. Onder andere via labels aan het stuur, borden en via Facebook.

Waar stalt u uw fiets vanaf 21 juni 2021?

Op onderstaande kaart ziet u waar u uw fiets of scooter mag stallen: onder andere bij het fietspad langs het spoor, aan de Stationsstraat, rondom het busstation, in de NS stalling of aan het Oosterspoorplein. Bakfietsen en scooters kunnen geplaatst worden op de hoek bij de Spoorstraat. De gele zone op het Stationsplein geeft het gebied aan waar een fietsparkeerverbod geldt. Hier mag u niet buiten de fietsenrekken parkeren.

KAART-FIETSPLEKKEN-STATIONSGEBIED-juni-2021

Zeedijk 33A

In de fietsenstalling Zeedijk is plek voor 810 fietsen. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers en ook voor elektrische scooters. De eerste 24 uur kan de fiets gratis gestald worden.

Voor mensen waarvoor de loopafstanden in het voetgangersgebied te groot zijn, worden er loophulpmiddelen te leen aangeboden. Er staan gratis rollators en loopfietsen voor u klaar.

Gehandicaptenvoertuigen zijn uitgesloten van het fietsparkeerverbod. Voor gebruikers van deze voertuigen verandert er niets. Zij mogen blijven rijden en parkeren in het voetgangersgebied

Tarieven voor meer dan 24 uur:

Dag 2, reguliere fiets: €1,25 per dag

•             Vanaf dag 2, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €2,50 per dag
•             Jaarabonnement, reguliere fiets: €75,-
•             Jaarabonnement, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €150,-

Fiets weg?

Kijk dan eerst in de rekken in de omgeving. Heeft u uw fiets dan nog niet gevonden, dan kunnen er 2 dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is verplaatst naar het fietsdepot in fietsenstalling Zeedijk (adres: Zeedijk 33A).

Openingstijden

  • maandag tot en met woensdag van 08.00 – 19.00 uur.
  • donderdag van 08.00 – 22.00 uur,
  • vrijdag van 08.00 – 19.00 uur,
  • zaterdag van 08.00 – 19.00 uur
  • zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets bij het fietsdepot staat. Staat hij hier niet, dan is deze waarschijnlijk gestolen. Het is dan belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.politie.nl..

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: