Fietsparkeren

Op de fiets naar het centrum of station? Maak dan gebruik van de fietsenrekken en stallingen.

Fiets weg?

Stalling naast stationsgebouw en Teleacgebouw opgeheven per 6 januari 2022

Wegens werkzaamheden is de fietsenstalling tussen het stationsgebouw en het Teleacgebouw opgeheven. We bereiden de aanleg van het tijdelijk busstation voor, wat daar dichtbij wordt aangelegd. De veranderingen zijn onderdeel van de herinrichting van het Stationsgebied. De gemeente Hilversum werkt aan een aantrekkelijk, dynamisch en groen stationsgebied met een gloednieuwe ondergrondse fietsenstalling. Meer hierover leest u op de pagina van het stationsgebied.
Wrakken, of zwerffietsen worden voorzien van een label. Als eigenaar heeft u één maand de tijd om uw fiets op te halen. Daarna worden wrakken en zwerffietsen naar een recycling gebracht.

Welke stalling in het Stationsgebied gebruikt u?

Op onderstaande kaart staat aangegeven waar u (bak)fietsen en scooters mag stallen. Dit kan onder andere bij het fietspad langs het spoor, aan de Stationsstraat, in de betaalde NS stalling onder het stationsgebouw en aan het Oosterspoorplein. Bakfietsen en scooters kunnen geplaatst worden op de hoek bij de Spoorstraat.
Het fietsparkeerverbod in het Stationsgebied geldt niet voor gehandicaptenvoertuigen. Als bestuurder van een gehandicaptenvoertuig mag u daarom blijven rijden en parkeren in het voetgangersgebied.

KAART FIETSPLEKKEN STATIONSGEBIED STANDAARD - DEC 21

Zeedijk 32

In de fietsenstalling Zeedijk is plek voor 810 fietsen. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen, driewielers en elektrische scooters. De eerste 24 uur kan de fiets gratis gestald worden.
Zijn de loopafstanden in het voetgangersgebied te groot voor u? Dan kunt u gratis rollators en loopfietsen lenen.

Tarieven voor langer parkeren dan 24 uur:
Dag 2, reguliere fiets: €1,25 per dag
•    Vanaf dag 2, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €2,50 per dag
•    Jaarabonnement, reguliere fiets: €75,-
•    Jaarabonnement, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €150,-

Fiets weg?

Kijk dan eerst in de rekken in de omgeving. Heeft u uw fiets dan nog niet gevonden, dan kunnen er twee dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is verplaatst naar het fietsdepot in fietsenstalling Zeedijk (adres: Zeedijk 32).
Openingstijden fietsdepot Zeedijk:

  • maandag tot en met woensdag van 08.00 – 19.00 uur.
  • donderdag van 08.00 – 22.00 uur,
  • vrijdag van 08.00 – 19.00 uur,
  • zaterdag van 08.00 – 19.00 uur,
  • zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets in het fietsdepot staat. Staat uw fiets hier niet, dan is deze waarschijnlijk gestolen. Het is dan belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.politie.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: