Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Fietsparkeren

Centrum | Fietsparkeren | Handhaving

Direct naar FietsdepotFietsparkeren Hilversum

Wij vinden het belangrijk dat ons station en centrum veilig, aantrekkelijk en toegankelijk is voor iedereen. Daarom zijn er afspraken gemaakt waar fietsers wel en niet mogen parkeren. Eén van de afspraken is dat fietsers hun fiets in een rek moeten plaatsen. Dat geldt zowel in ons centrum als bij het station. Daarnaast is er in het hart van het centrum, het voetgangersgebied, een fietsparkeerverbod. Hiermee voorkomen wij gevaarlijk situaties door het blokkeren van routes voor nood- en hulpdiensten en blijven looproutes vrij.

Een fietsparkeerbeleid voor station en centrum

Op dit moment vindt de handhaving vooral plaats in het centrum. Vanaf maandag 26 november gaan wij ook handhaven bij het station. Hiervoor gelden in eerste instantie nog andere afspraken.
De reden hiervoor is dat wij fietsers ook hier een periode willen geven om  te wennen aan de nieuwe afspraken.  Het is de bedoeling dat begin volgend jaar voor beide gebieden dezelfde regels gelden. Het gaat hier om de regels die nu al in het centrum gelden.

Fietsparkeren centrum

Fietsen die niet in een rek staan in het centrum worden verplaatst maar jet fietsdepot. Deze zit in de fietsenkelder op de Kerkbrink 29. Het depot is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 16.00 – 18.30 uur. Op donderdag van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 16.00 – 17.00 uur. Om je fiets terug te krijgen moet er 15 euro betaald worden om de fiets weer terug te krijgen. Bij het fietsdepot kan alleen gepind worden. Om een fiets op te halen is een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van de fiets nodig.

Fietsparkeren station

Vanaf maandag 26 november worden fietsen op het Stationsplein die niet in een rek staan, verplaatst naar de fietsrekken langs het spoor. Voor bakfietsen, brommers en scooters zijn speciale vakken aangegeven. Fietsen die met een hangslot vaststaan, worden ook verwijderd. Deze fietsen plaatsen we niet langs het spoor, maar zijn gratis op te halen bij ons Fietsdepot aan de Kerkbrink 29.  Mensen die hun brommer of scooter die niet op de juiste plek zetten, krijgen een boete.
Er zijn al langer regels voor het parkeren van fietsen op het stationsplein. De laatste maanden merken we dat veel fietsers zich niet aan deze afspraken houden. Daarom gaan we de handhaving bij het station verscherpen. De handhaving geldt voor de voorzijde van het station en niet het Oosterspoorplein.

Mijn fiets is weg, wat nu?

Wanneer u uw fiets niet meer kan vinden, kijk dan eerst in de rekken in uw omgeving. Heeft u uw fiets dan nog niet gevonden, dan kunnen er twee dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is afgevoerd naar het fietsdepot of naar de fietsenrekken langs de spoorlijn. Dit hangt af van de locatie waar u uw fiets heeft neergezet.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets bij het fietsdepot staat. Als een fiets in het depot geplaatst wordt, dan scannen wij de fiets en maken hiervan een foto. Deze foto wordt op de website verloren of gevonden geplaatst. Staat hij hier niet, dan is deze waarschijnlijk gestolen. Het is dan belangrijk dat u aangifte doet bij de politie.  Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.politie.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: