Fietsparkeren

Op de fiets naar het centrum of station? Maak dan gebruik van de fietsenrekken en stallingen.

In de fietsenstalling Zeedijk is plek voor 810 fietsen. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers en ook voor elektrische scooters. De eerste 24 uur kan de fiets gratis gestald worden.

Tarieven voor meer dan 24 uur:

Dag 2, reguliere fiets: €1,25 per dag

•             Vanaf dag 2, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €2,50 per dag
•             Jaarabonnement, reguliere fiets: €75,-
•             Jaarabonnement, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €150,-

Fietsenstalling stationsplein

Op het Stationsplein is een nieuwe fietsenstalling. De fietsenstalling maakt onderdeel uit van de tijdelijke herinrichting van het gehele Stationsplein in afwachting van de vernieuwing van het Stationsgebied, inclusief het Stationsplein. De start hiervan staat gepland voor eind 2021 met de bouw van een ondergrondse fietsenstalling.

In de fietsenstalling is plek voor 960 fietsen. Ook voor scooters en bakfietsen zijn parkeerplekken. De stalling heeft hiervoor 138 plekken. Binnenkort wordt het aantal fietsrekken en scooterplaatsen nog verder uitgebreid.

Fiets weg?

Om het centrum aantrekkelijk, toegankelijk en veilig te houden worden fietsen in het centrum en bij het station die niet in een rek staan verplaatst naar het fietsdepot in fietsenstalling Zeedijk (adres: Zeedijk 33A).

Het depot in Fietsenstalling Zeedijk is dagelijks open: op maandag tot en met woensdag van 08.00 – 19.00 uur. Op donderdag van 08.00 – 22.00 uur, op vrijdag van 08.00 – 19.00 uur, op zaterdag van 08.00 – 19.00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Wanneer u uw fiets niet meer kunt vinden, kijk dan eerst in de rekken in uw omgeving. Heeft u uw fiets dan nog niet gevonden, dan kunnen er 2 dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is verplaatst naar het fietsdepot.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets bij het fietsdepot staat. Staat hij hier niet, dan is deze waarschijnlijk gestolen. Het is dan belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.politie.nl..

Voor mensen waarvoor de loopafstanden in het voetgangersgebied te groot zijn, worden er loophulpmiddelen te leen aangeboden in Fietsenstalling Zeedijk. Wij nodigen u graag uit hier gratis gebruik van te maken. Er staan rollators en loopfietsen voor u klaar, de medewerkers van de fietsenstalling vertellen u hier graag meer over.

Gehandicaptenvoertuigen zijn uitgesloten van het fietsparkeerverbod. Voor gebruikers van deze voertuigen verandert er niets. Zij mogen blijven rijden en parkeren in het voetgangersgebied.

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: