Fietsparkeren

Op de fiets naar het centrum of station? Maak dan gebruik van de fietsenrekken en stallingen.

Stalling Stationsplein is verhuisd

De tijdelijke stalling aan het Stationsplein is vanaf 28 juni 2021 verplaatst. Aanleiding voor deze verhuizing is de start van een aantal voorbereidende werkzaamheden vanwege de vernieuwing van het Stationsgebied. De gemeente Hilversum werkt aan een aantrekkelijk, dynamisch en groen stationsgebied met een gloednieuwe ondergrondse fietsenstalling. Meer hierover leest u op de pagina van het stationsgebied.

De fietsenrekken zijn verplaatst naar de stalling langs het spoor, zoals te zien op onderstaand kaartje. Omdat het praktisch niet mogelijk was de met ketting of beugelsloten geparkeerde fietsen mee te verplaatsen, heeft de gemeente deze losgeknipt..

Fietsen die met een ketting aan de fietsbeugels waren verankerd en waarvan de ketting is doorgeslepen, zijn naar het depot Zeedijk 32 gebracht. Staat je fiets door deze verhuizing in het depot en is je fietsslot doorgeknipt? Dan krijg je bij het ophalen van je fiets een nieuw slot.

Wrakken, of zwerffietsen zijn voorzien van een apart label. De eigenaren krijgen  1 maand de gelegenheid om hun fiets op te halen. Daarna worden wrakken en zwerffietsen naar een recycling gebracht.

De GAK kelder wordt afgezet met bouwhekken. Dit ter voorbereiding van de sloopwerkzaamheden.

Waar stalt u uw fiets vanaf 28 juni 2021?

Op onderstaande kaart ziet u waar u uw fiets of scooter mag stallen: onder andere bij het fietspad langs het spoor, aan de Stationsstraat, rondom het busstation, in de NS stalling of aan het Oosterspoorplein. Bakfietsen en scooters kunnen geplaatst worden op de hoek bij de Spoorstraat. De gele zone op het Stationsplein geeft het gebied aan waar een fietsparkeerverbod geldt. Hier mag u niet buiten de fietsenrekken parkeren.

KAART FIETSPLEKKEN STATIONSGEBIED augustus 2021 (website)

Zeedijk 32

In de fietsenstalling Zeedijk is plek voor 810 fietsen. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers en ook voor elektrische scooters. De eerste 24 uur kan de fiets gratis gestald worden.

Voor mensen waarvoor de loopafstanden in het voetgangersgebied te groot zijn, worden er loophulpmiddelen te leen aangeboden. Er staan gratis rollators en loopfietsen voor u klaar.

Gehandicaptenvoertuigen zijn uitgesloten van het fietsparkeerverbod. Voor gebruikers van deze voertuigen verandert er niets. Zij mogen blijven rijden en parkeren in het voetgangersgebied

Tarieven voor meer dan 24 uur:

Dag 2, reguliere fiets: €1,25 per dag

  • Vanaf dag 2, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €2,50 per dag
  • Jaarabonnement, reguliere fiets: €75,-
  • Jaarabonnement, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €150,-

Fiets weg?

Kijk dan eerst in de rekken in de omgeving. Heeft u uw fiets dan nog niet gevonden, dan kunnen er 2 dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is verplaatst naar het fietsdepot in fietsenstalling Zeedijk (adres: Zeedijk 32).

Openingstijden

  • maandag tot en met woensdag van 08.00 – 19.00 uur.
  • donderdag van 08.00 – 22.00 uur,
  • vrijdag van 08.00 – 19.00 uur,
  • zaterdag van 08.00 – 19.00 uur
  • zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets bij het fietsdepot staat. Staat hij hier niet, dan is deze waarschijnlijk gestolen. Het is dan belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.politie.nl..

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: