Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Fietsparkeren

Centrum | Fietsparkeren | Handhaving

Direct naar Fietsdepot

Fiets stallen

Op de fiets naar het centrum of station? Maak dan gebruik van de fietsenrekken en stallingen. Het aantal fietsers blijft groeien. Daarom vinden wij het belangrijk om nog meer parkeerplekken voor fietsers te realiseren. In het centrum gaat de nieuwe stalling rond half oktober open voor gebruik. In de kelder waar de Bristol zat, komt een gratis stalling. In de fietsenstalling is plek voor 810 fietsen. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers en ook voor elektrische scooters.

Nieuwe fietsenstalling Stationsplein

Ook op het Stationsplein komt een nieuwe fietsenstalling. Deze komt waar vroeger het GAK-gebouw stond. De komst van de nieuwe fietsenstalling maakt onderdeel uit van de tijdelijke herinrichting van het gehele Stationsplein in afwachting van de vernieuwing van het Stationsgebied, inclusief het Stationsplein. De start hiervan staat gepland voor eind 2021 met de bouw van een ondergrondse fietsenstalling.

In de nieuwe gratis fietsenstalling op de GAK-locatie komt plek voor 960 fietsen. Hiervoor worden ruim 500 fietsenrekken verplaatst van de Stationsstraat en de Spoorzijde. Daarnaast komt er een uitbreiding van nog eens 450 rekken, waardoor er per saldo extra ruimte komt om fietsen goed te parkeren. Ook voor scooters en bakfietsen komen er extra parkeerplekken. De nieuwe stalling telt straks 138 plekken tegenover 98 parkeerplekken die er nu op de parkeerstrook voor scooters en bakfietsen zijn.

De planning is om de fietsenstalling op 1 oktober in gebruik te nemen. Dan is een gedeelte van de fietsenrekken geplaatst. In de weken erna volgen de overige fietsenrekken en de plaatsen voor scooters/bakfietsen. Vanwege het verplaatsen van de rekken aan de Stationsstraat mag daar vanaf 1 oktober niet meer geparkeerd worden. Nog aanwezige fietsen op 1 oktober, inclusief wees-/wrakfietsen, worden door de gemeente verplaatst/verwijderd.

Fiets weg?

Fietsen in het centrum en bij het station die niet in een rek staan worden verplaatst naar het fietsdepot (adres: Kerkbrink 29). Het depot is open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 16.00 – 18.30 uur. Op donderdag van 18.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 16.00 – 17.00 uur. Brommers en scooters worden niet verplaatst, maar eigenaren krijgen een boete.

Wanneer u uw fiets niet meer kan vinden, kijk dan eerst in de rekken in uw omgeving. Heeft u uw fiets dan nog niet gevonden, dan kunnen er 2 dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is afgevoerd naar het fietsdepot of naar de fietsenrekken langs de spoorlijn. Dit hangt af van de locatie waar u uw fiets heeft neergezet.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets bij het fietsdepot staat. Staat hij hier niet, dan is deze waarschijnlijk gestolen. Het is dan belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.politie.nl.

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: