Fietsparkeren

Op de fiets naar het centrum of station? Maak dan gebruik van de fietsenrekken en stallingen.

Fietsenrekken Schapenkamp naar andere plek

De tijdelijke fietsenrekken op de Schapenkamp gaan weg op 21 maart 2021, vanwege voorbereidende werkzaamheden in het Stationsgebied.

Vanaf dat moment stal je je fiets aan de Stationsstraat, rondom het busstation, langs de Lijn en aan het Oosterspoorplein. Fietsen die op 21 maart nog in de rekken staan, worden mee-verplaatst naar de nieuwe locatie.

Tijdens de herinrichting van de Stationsgebied wisselen de tijdelijke fietsenstallingen nog een paar keer van plek. Natuurlijk houden we fietsers daarvan op de hoogte. Dat wisselen is lastig, maar vanwege de werkzaamheden wél noodzakelijk. En we krijgen er iets moois voor terug: een levendig Stationsgebied om trots op te zijn. Mét nieuwe fietsenstallingen waar straks 7000 fietsen kunnen staan.

uitsnede kaartje fietsenrekken

 

Fietsenstalling stationsplein

Op het Stationsplein is ook een tijdelijke fietsenstalling. Deze maakt onderdeel uit van de tijdelijke herinrichting van het gehele Stationsplein in afwachting van de vernieuwing van het Stationsgebied, inclusief het Stationsplein. In de fietsenstalling is plek voor 960 fietsen. Ook voor scooters en bakfietsen zijn parkeerplekken. De stalling heeft hiervoor 138 plekken.

Zeedijk 33A

In de fietsenstalling Zeedijk is plek voor 810 fietsen. De fietsenkelder is toegankelijk voor verschillende soorten fietsen, bijvoorbeeld ook voor bakfietsen en driewielers en ook voor elektrische scooters. De eerste 24 uur kan de fiets gratis gestald worden.

Voor mensen waarvoor de loopafstanden in het voetgangersgebied te groot zijn, worden er loophulpmiddelen te leen aangeboden. Er staan gratis rollators en loopfietsen voor u klaar.

Gehandicaptenvoertuigen zijn uitgesloten van het fietsparkeerverbod. Voor gebruikers van deze voertuigen verandert er niets. Zij mogen blijven rijden en parkeren in het voetgangersgebied

Tarieven voor meer dan 24 uur:

Dag 2, reguliere fiets: €1,25 per dag

•             Vanaf dag 2, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €2,50 per dag
•             Jaarabonnement, reguliere fiets: €75,-
•             Jaarabonnement, buitenmodel fiets / elektrische scooter: €150,-

Fiets weg?

Kijk dan eerst in de rekken in de omgeving. Heeft u uw fiets dan nog niet gevonden, dan kunnen er 2 dingen zijn gebeurd. Of uw fiets is gestolen of uw fiets stond niet in een rek en is verplaatst naar het fietsdepot in fietsenstalling Zeedijk (adres: Zeedijk 33A).

Openingstijden

  • maandag tot en met woensdag van 08.00 – 19.00 uur.
  • donderdag van 08.00 – 22.00 uur,
  • vrijdag van 08.00 – 19.00 uur,
  • zaterdag van 08.00 – 19.00 uur
  • zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Op www.verlorenofgevonden.nl kunt u zien of uw fiets bij het fietsdepot staat. Staat hij hier niet, dan is deze waarschijnlijk gestolen. Het is dan belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Aangifte doen kan tegenwoordig ook digitaal. Ga hiervoor naar www.politie.nl..

Meer informatie

Wilt u meer weten over een onderwerp, klik dan op een van de onderstaande pagina’s: