Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Strengere handhaving fietsparkeren Zeedijk

De gemeente gaat in het weekend van 23 en 24 mei strenger handhaven op fietsen die buiten de fietsenstalling aan de Zeedijk staan geparkeerd.

We zien dat veel fietsen nog steeds buiten de stalling op de Zeedijk worden gestald. Dit neemt veel extra ruimte in beslag en past niet in de anderhalvemetersamenleving waarin we leven. Als gemeente werken we hard om voldoende ruimte te borgen zodat bezoekers zich veilig in het centrum kunnen bewegen. Daarom geldt voor de hele Zeedijk, net als de rest van het centrum en het station, dat als een fiets niet in het rek staat, deze verplaatst wordt naar het fietsdepot.

“Door het invoeren van deze strenge maatregel hoop ik dat fietsers inzien hoe belangrijk het is om ruimte op de stoep te maken. De Zeedijk is een smalle straat en we hebben allemaal de verantwoordelijkheid de anderhalvemetersamenleving veilig te laten functioneren. Het is bovendien niet leuk om 15 euro te betalen om je fiets in de kelder op te halen. We hebben niet voor niets een prachtige fietsenstalling, op een paar meter van de Zeedijk, waar je gratis en droog je fiets kunt parkeren. Er is genoeg ruimte en het kost je hoogstens een minuut extra. Dus neem je verantwoordelijkheid, zet je fiets netjes in de kelder en bespaar jezelf 15 euro.”, aldus wethouder Arno Scheepers (Openbare Ruimte).

Fietsdepot Zeedijk

Mensen kunnen op het fietsdepot Zeedijk hun verkeerd gestalde fiets ophalen. Het depot is dagelijks open: op maandag tot en met woensdag van 08.00 – 19.00 uur. Op donderdag van 08.00 – 22.00 uur, op zaterdag van 08.00 – 18.00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.  De kosten voor het ophalen van een fiets uit het depot bedragen 15 euro. Bij het fietsdepot kan alleen gepind worden. Om een fiets op te halen is een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van de fiets nodig. Fietsen blijven maximaal drie maanden in ons depot staan. Meer informatie hierover op hilversum.nl/fietsparkeren