Rainbow Week 2020

Wees jezelf in Hilversum!

karin Walters presenteert progamma RBW2020Op 15 september presenteerde wethouder Karin Walters (Welzijn en Zorg) het programma van de 2e editie van de Rainbow Week Hilversum die dit jaar van 9 t/m 16 oktober gehouden wordt. De week staat in het teken van inclusiviteit en diversiteit met als thema ‘Live Love Feel Free’. Het is een week boordevol activiteiten rondom dit thema met als spetterende afsluiting het Hillywood Rainbow Ball in poppodium De Vorstin, waar dit jaar voor het eerst ook de Gooische Rainbow Award wordt uitgereikt.

Regenbooggemeente

Tijdens de Rainbow Week staat de Hilversumse binnenstad in het teken van de regenboog om te laten zien dat iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, geaardheid en afkomst, welkom is. De regenboog staat daarmee symbool voor de oproep tot onderlinge verdraagzaamheid en respect. Walters: “De gemeente Hilversum ondersteunt de LHBTI+ gemeenschap en is officieel een regenbooggemeente. Je mag hier zijn wie je bent en je mag houden van wie je wilt. Iedereen moet zich thuis voelen in onze stad.”

Beleid

Vorig jaar is door de gemeente een LHBTI+ beleidsplan opgesteld in overleg met ambassadeurs uit de Hilversumse LHBTI+ gemeenschap. Hierin zijn onder andere de speerpunten ontmoeten, sociale acceptatie en zichtbaarheid benoemd. De Rainbow Week, die in samenwerking met de werkgroep LHBTI+, Hilversum Marketing, De Vorstin, Café Brabant, Bibliotheek Hilversum en Filmtheater Hilversum wordt georganiseerd, geeft hier op een bijzondere manier invulling aan.

Gooische Rainbow Award 2020

Dit jaar wordt voor het eerst de Gooische Rainbow Award uitgereikt aan lokale en regionale Gooise initiatieven én helden die zich belangeloos inzetten voor de LHBTI+ community en deze daarmee vooruit helpen. Inzendingen uit het hele Gooi kunnen tot en met 25 september worden ingestuurd.

De mooiste initiatieven en beste helden worden genomineerd door een zevenkoppige jury die dit jaar bestaat uit: Marco Altena (strategisch adviseur NS en initiatiefnemer Youth Pride), Jerry Braaksma (lid van de werkgroep Hilversum Inclusief), Maarten Hoelscher (wethouder gemeente Huizen), Jeroen Kreijkamp (Hilversum Marketing), Laura van Nieuwenhuijze (voorzitter COC Midden-Nederland), Karin Walters (wethouder gemeente Hilversum) en Bram de Wijs (Hilversumse vlogger, webredacteur BNNVARA).

 Het publiek kan tot en met 8 oktober op de geselecteerde initiatieven stemmen. De winnaar wordt op vrijdagavond 16 oktober tijdens het feestelijke Rainbow Ball in De Vorstin bekend gemaakt en ontvangt de Award uit handen van wethouder Karin Walters. Meer informatie over deelname en het aanmeldformulier is te vinden op www.livehilversum.nl/rainbowweek. De website is vanaf 16 september 08.00 uur beschikbaar.

Rainbow Ball

Vrijdag 16 oktober is het Hillywood Rainbow Ball in De Vorstin. Een spetterend bal met optredens van Niki Today, Kirsten van Teijn en FATA BOOM en de uitreiking van de allereerste Gooische Rainbow Award. Aanvang: 22.00 uur. Tickets voor deze avond kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.devorstin.nl.

Programma

Voor het volledige programma: www.livehilversum.com/rainbowweek