Phising bj Woningnet

WoningNet stuurt nooit e-mails stuurt met een betaallink! Woningnet wordt geconfronteerd met Phishing en Smishing (via SMS) berichten waarin mensen misleidt worden met betaalverzoeken die afkomstig lijken van WoningNet.

Actie ondernomen

WoningNet heeft direct actie ondernomen om mensen zo goed mogelijk te informeren en te waarschuwen. Ook heeft Woningnet aangifte gedaan bij de politie. In januari is een verdachte aangehouden maar helaas is het nog niet gestopt. Wel is duidelijk dat het niet om een datalek gaat van gegevens van woningzoekenden want ook niet ingeschrevenen bij WoningNet ontvangen deze berichten. Er wordt dus met ‘een schot hagel geschoten’ vanuit een databestand met de bedoeling mensen te misleiden en op de (betaal)link te klikken.

Meer informatie op de website

Op de website van Woningnet wordt via een banner gewezen op deze phishing praktijken, Ook heeft Woningnet een gratis 0800 nummer (0800-0202562) actief gemaakt met een ingesproken tekst waarin uitleg en tips geven over worden phishing en zijn de klantenservices van de corporaties geïnformeerd.  De pagina https://www.woningnet.nl/phishing is up to date en wordt regelmatig aangevuld met nieuwe berichtgeving.