9 juni: Lezing Architecten van Hilversum

Wie in Hilversum woont, kan blij zijn: u woont in een openluchtmuseum! Hier liggen prachtige panden van beroemde architecten als Cuypers, Duiker, Slot en Dudok (wie kent hem niet) voor het oprapen. U wilt wel eens wat meer weten over bijzondere gebouwen in uw stad? Op 9 juni bent u van harte welkom voor een inspirerende lezing: ‘Kijkje in de keuken van Hilversumse architecten’.

De lezing gaat onder andere over de eerste 2 delen van de boeken ‘Architecten van Hilversum’. De auteurs van de boeken vertellen over opzienbarende architectuur in onze stad. Ook familie van architecten en bewoners van prachtige panden komen aan bod. Want hoe is het om in een monument te wonen? Hoe was het om in een architectengezin op te groeien? U hoort het op donderdag 9 juni. Meld u aan!

Om alvast in de stemming te komen

U denkt misschien dat u Hilversum goed kent. Maar … kent u ook Zonneheuvel, Ministerpark, Hof en Haerd, Wolfsdreuvik, Rex en Villa Suzanna? Villa Suzanna is een grote Jugendstil-villa aan Hofland 2. Het werd in 1902 gebouwd naar het ontwerp van de Hilversumse architect Jan Hendrik Slot. De Jugendstil komt bijvoorbeeld tot uiting in de ronde bogen en in de asymmetrische balustrade met boog boven de portiek. Een lust voor het oog. Op de site dudokarchitectuurcentrum.nl vindt u een compleet overzicht van bijzondere architectuur in Hilversum. Interessant!

Wat, waar en hoe?

•    Lezing op donderdag 9 juni: Een kijkje in de keuken van Hilversumse architecten.
•    Tussen 19.00 en 19.30 uur wordt u ontvangen met een kop koffie. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur met een drankje.
•    Locatie: Burgerzaal van het raadhuis Hilversum
•    Deelname is gratis
•    Aanmelden is noodzakelijk. Meld u aan op: www.dudokarchitectuurcentrum.nl/agenda

[Foto] Villa Susanna aan Hoflaan 2

TipFoto_Villa_Hoflaan_2_

Bent u een fan van architectuur? Wij tippen je 10 gebouwen die je in Hilversum gezien moet hebben.

https://www.livehilversum.com/nl/blogs/10x-architectonische-highlights-van-hilversum