Koud bier met bitterbal gaat erin als koek

Hoezee, de Hilversumse horeca is weer open! Daar waren we met zijn allen wel aan toe. Helemaal leuk werd het, toen ook de zon ging schijnen. Ja, dán gaat een koud biertje met bitterbal erin als koek. Frank van de Gulle Graeff is er blij mee! Hij zit namens de horeca in de gemeentelijke taskforce. Hij maakte gebruik van de speciale anderhalvemeter subsidie, en vraagt zich af waarom niet iedere ondernemer dit doet. Onderaan dit artikel leest u meer over deze subsidie. En let op: deze subsidie is er óók voor ondernemers die niet in de horeca zitten!

_MBF9612 anderhalvemetersubsidie tumbAlle Hilversumse terrassen zitten weer vol met tevreden Hilversummers. Keurig aan tafeltjes op 1,5 meter afstand van elkaar. Gelukkig mochten terrassen hier en daar wat uitbreiden, zo ook bij restaurant de Gulle Graeff. Daar was Frank blij mee. En Frank is sowieso blij dat de tent weer open mag. Frank: “Jazeker! Het is fantastisch om weer aan het werk te zijn. Het terras zit vol, maar ja, dat heb je natuurlijk al snel als er maximaal 50 mensen mogen zitten, haha.”

Daar hielden de voordelen wel mee op

Frank: ”In het begin van de coronacrisis hield ik mijn hart wel vast, hoor. Het was één en al onzekerheid: wat is dit, wat gaat er gebeuren, hoe moet het nu met mijn tent? Ach ja, voor mijn vrouw en twee kinderen was het wel weer fijn. Meestal at ik vier dagen per week op het werk, maar nu was ik de hele dag thuis. Ik kon ook eens een beetje bijslapen. Op werkdagen lig ik niet vóór 1 uur in bed en stap ik er tussen 6 en 7 uur weer uit. Maar ja, daar hielden de voordelen wel mee op.”

Nog geen seconde spijt van gehad

“Ik ben ook erg blij om weer met mijn team te werken. Ik geniet ervan als ik de jongeren in dienst enthousiast krijg voor de horeca. Zelf kreeg ik op mijn 29ste de kans om dit restaurant over te nemen. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben wel bewúst niet in Hilversum gaan wonen. Ik woon in Huizen. Ik ken veel mensen en praat ook altijd graag met mijn gasten. Dus ik kan mij zo voorstellen dat als ik hier zou wonen, ik nooit meer stop met praten. Nou, dan wordt het misschien wat veel.”

Over die subsidie

“Ja over die subsidie. Ik kocht een grote overkapping, zette heaters neer en hing lampjes op. Gezellig. Maar dat krijg je niet vergoed. Want die had ik misschien zonder de coronacrisis ook aangeschaft. Maar die subsidie is er wél voor kosten die direct met de coronamaatregelen te maken hadden. Zo kochten wij bijvoorbeeld mondkapjes en desinfectiepalen. Wij kregen 2.500 euro vergoed. Het dekt niet al je kosten, maar het is mooi meegenomen. Dus waarom zou je het niet aanvragen?”

Ongelooflijke impact

“De hele coronacrisis heeft natuurlijk een ongelooflijke impact gehad op de horeca, en alle andere ondernemers. Velen bouwden schulden op, en we moeten nog maar zien hoe dit in de toekomst wordt opgelost. We zijn er nog niet. Mensen hebben het niet altijd door. Dan roepen ze naar mij: ‘Hee Frank: terras weer vol, problemen opgelost!’. Maar nee, zo simpel ligt het niet.”

Vraag aan die subsidie!

Alle Hilversumse ondernemers – en let op: dit geldt óók voor ondernemers die niet in de horeca zitten - die extra kosten maakten door corona-maatregelen, kunnen eenmalig een speciale subsidie aanvragen. Denk hierbij aan kosten voor mondkapjes, plexiglasschermen, desinfectiezuilen, handschoenen, stickers, looproutes, herindeling van panden en ventilatie. De subsidie is snel en eenvoudig aan te vragen via de website van de gemeente. Aanvragen kan tot 31 december 2021 of tot het moment dat het budget op is. Meer lezen en aanvragen?

subsidieanderhalvemeter