Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Kindergemeenteraad gezocht

De gemeente Hilversum zoekt een Kindergemeenteraad en een kinderburgemeester voor komend schooljaar! De kindergemeenteraad bestaat uit vertegenwoordigers uit de groepen 8 van de basisscholen. In de Kindergemeenteraad maken kinderen op een speelse manier kennis met het werk van de gemeenteraad en onze democratie. Kinderen ervaren hoe beleid in Hilversum tot stand komt en hoe besluiten genomen worden. De kindergemeenteraad krijgt een eigen budget van € 8000, = om te besteden aan een plan dat zij zelf hebben uitgekozen uit hun eigen ideeën. Leren door te doen!Logo Kindergemeenteraad

Kinderburgemeester

De kinderen kiezen zelf hun eigen kinderburgemeester. Deze kinderburgemeester helpt burgemeester Broertjes bij ceremoniële taken, bijvoorbeeld bij de Sinterklaasintocht en op Koningsdag. Natuurlijk heeft de kinderburgemeester een echte ambtsketen.

Echt vergaderen

In de Kindergemeenteraad doen maximaal 14 kinderen en in hun achterhoede 7 scholen mee doen. De Kindergemeenteraad komt een keer per maand bijeen op woensdagmiddag. Dat is niet onder schooltijd. In april is een bezoek aan het Binnenhof in Den Haag gepland voor een rondleiding.

Veel plezier

De Kindergemeenteraad zet zich dit jaar in voor insecten, vorig schooljaar hadden zij een verkeersplan. Met heel veel plezier vergaderen zij over hun eigen plannen en over belangrijke thema’s zoals duurzaamheid, kinderarmoede of de leefomgeving. De Kindergemeenteraad heeft ook ceremoniële taken, ze zijn te gast of jury bij projecten, ze zijn bij de 4 mei herdenking en openen met het college de Koningsdag.

Aanmelden

Alle groepen 7 van het lopende schooljaar kunnen tot 1 juni aangeven dat zij belangstelling hebben, door hun motivering op te sturen. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Hilversum onder Kinderpolitiek. De Kindergemeenteraad en de kinderburgemeester worden officieel geïnstalleerd. Hun werk begint in het nieuwe schooljaar, dan zitten zij dus in groep 8. Meer informatie via raadscommunicatieadviseur Carolien Jansson c.jansson@hilversum.nl of 035-6292592 of 06-30417719