Corona

Tijdelijke headerfoto tbv aangepaste stijlen bug - niet verwijderen aub

Kent u iemand die een lintje verdient?

Voordracht | 15 juli 2020 |

Kent u iemand die een lintje verdient? Dan hopen wij dat u bereid bent om een voorstel voor een Koninklijke Onderscheiding in te vullen en bij ons in te leveren.

De lintjesregen is net achter ons (vrijdag 24 april 2020) en de lintjes moeten zelfs nog officieel worden uitgereikt.

Vanwege alle Corona-maatregelen zijn alle 12 Hilversumse gedecoreerden telefonisch op de hoogte gebracht van het feit, dat hen een Koninklijke Onderscheiding is toegekend. Zodra het mogelijk is, zal er alsnog een passende uitreiking volgen.

2021

Er moet echter nu al worden gedacht aan de lintjesregen voor volgend jaar; maandag 26 april 2021.

Heel veel mensen komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, maar iemand moet het voortouw nemen om een aanvraag in te dienen. Zonder aanvraag kan er helaas geen lintje worden verstrekt.

In het algemeen geldt dat mensen in aanmerking komen voor een lintje als zij zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving ( minimaal 15 jaar met een minimale tijdsbesteding van gemiddeld 6 uur per week). Denk bijvoorbeeld aan de vele vrijwilligers binnen allerlei organisaties.

Maar ook mensen die in hun werk bijzondere prestaties leveren, kunnen in aanmerking komen.

Deze bijzondere prestaties moeten uitgaan boven wat normaal gesproken van iemand in een dergelijke functie mag worden verwacht. Van belang hierbij is de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten.

Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Indien u mogelijke kandidaten in uw omgeving heeft, hopen wij dat u de moeite wilt nemen om ook daadwerkelijk een voorstel in te dienen.

Voordrachten

De behandeling van een voorstel voor een Koninklijke Onderscheiding kost behoorlijk wat tijd. Is het de bedoeling dat de onderscheiding wordt uitgereikt tijdens de lintjesregen 2021, dan is het een voorwaarde dat uw voorstel ( met ondersteunende brieven) uiterlijk 15 juli 2020 is ingediend bij de gemeente Hilversum, kabinetszaken.

Meer informatie

Wilt u meer weten, dat kunt u op de website www.lintjes.nl nadere informatie en het aanvraagformulier downloaden, of u kunt telefonisch contact opnemen met Sonja Mignon of Maaike Pel, kabinetszaken, telefoonnummer 14035, of per mail via het emailadres kabinet@hilversum.nl.

Zij kunnen samen met u het voorstel doornemen en aangeven of de verdiensten / activiteiten inderdaad bijzonder genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Wij zijn heel benieuwd naar uw voordracht.