Jac. P. Thijsseplein krijgt ‘Thijssetuin’ en wadi

In de meest versteende buurt van onze stad, komt er 1800 m2 groen bij.

Sterker nog, er wordt een complete ‘Thijssetuin’ aangelegd: een zone met veel soorten planten en een kleine wadi. Ook komen er een waterpomp en een kabelbaantje.

Een wadi is een verlaagd gedeelte van de tuin. Tijdens een regenbui vangt de wadi het water tijdelijk op. En daarna zakt het water langzaam in de bodem weg. Wadi staat dan ook voor: Water Afvoer Door Infiltratie. Leuk om te weten. (Maar dit wist u vast allang.)

Ook toegankelijk voor rolstoel

Het Jac. P. Thijsseplein krijgt dus een complete metamorfose. Er komen speelobjecten van hout en sporttoestellen voor volwassenen. Het nieuwe plein wordt ook toegankelijker voor mensen met een beperking. Zo komt er een brede ingang ter hoogte van het appartementencomplex. Door die ingang kunt u met een rolstoel, of scootmobiel.

Hoe dit tot stand kwam

De gemeente werkte én werkt samen met inwonersinitiatief de Groene Loper. Tijdens bijeenkomsten op het plein maakten we samen ontwerpen voor een nieuw Jac. P. Thijsse plein. Ook gaven inwoners digitaal hun wensen door. Zo’n 30 mensen werken nu mee in een bouwteam.

En nu?

De gemeenteraad van Hilversum neemt op 2 februari 2022 een besluit over de herinrichting van het Jac. P. Thijsseplein in Hilversum-Oost. De herinrichtingswerkzaamheden starten in het najaar van 2022.