Illegaal gokmateriaal aangetroffen Larenseweg

Controle | 17 oktober

De politie heeft illegaal gokmateriaal in beslag genomen tijdens een controle aan de Larenseweg in Hilversum op woensdag 17 oktober. Ook is een man, die illegaal in Nederland verblijft, aangehouden. De overtredingen werden geconstateerd tijdens een controle van gemeente en politie. Burgemeester Pieter Broertjes: “De controles hebben als doel de buurten en wijken veiliger maken en fraude aan te pakken. De resultaten van de actie gisteravond bewijzen dat we daarin succesvol zijn.”

De controles werden uitgevoerd in het kader van de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit, waaraan de gemeente Hilversum deelneemt. Eén van de doelen van deze aanpak is de controle op adresfraude. Voorbeelden daarvan zijn illegale bewoning, overbewoning, maar ook uitkeringsfraude. De gemeente had aanwijzingen dat er in het betreffende pand sprake was van overbewoning en heeft om die reden de controle uitgevoerd. De gemeente voerde de controle uit in samenwerking met de politie, brandweer en het UWV. 

Vervolg

De financiële recherche doet verder onderzoek naar het illegale gokhuis. Bij de inval zijn verschillende spullen in beslag genomen, zoals computers en een gokkast. Aanhoudingen worden niet uitgesloten. De aangetroffen vreemdeling moest nog een celstraf uitzitten en is direct in bewaring gesteld. Naast de woning aan de Larenseweg controleerde de gemeente ook panden aan de Kleine Drift en Zuiderweg. Er is een aantal overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.